Frank i tårar efter seger i storloppet

Foto: Petri Johansson/Kanal75
Svenskt segerrus efter Red Hot Dynamites seger. Daniel Olsson bärs upp av Pierre Nahlén (vänster) och Stefan Jacobsson.
TRAV

Frank Anderssons stjärnhäst Red Hot Dynamite vann storloppet Prix d´Atain Royal i Finland.

Efter loppet kunde inte brottarlegendaren hålla tillbaka tårarna.

– Jag gråter, det är helt enormt. Min bästa travupplevelse någonsin, säger han till Trav365.

Foto: Foto: BJÖRN LINDAHL
Frank Andersson.

Red Hot Dynamite, som numera tränas av Lutfi Kolgjini, var en av förhandsfavoriterna i det finska storloppet Prix d´Etain Royal under lördagen. Från spår sju laddade, den för dagen körande Daniel Olsson, framåt, men blev hängande i den första svängen. Men kusken körde resolut framåt och fick överta ledningen från den franske hästen Nina De Gesvres. Väl i ledningen såg stjärnan bra ut. På den bortre långsidan attackerade Olle Goop med det andra svenskhoppet i loppet, Global Investment. Men bensinen tog slut tidigt och det stod mellan dem därframme. I den sista svängen stack Daniel Olsson och Red Hot Dynamite och fick några längder in på upploppet. Nina Des Gesvres och kusken Guy Verva närmade sig meter för meter över upploppet, men när mållinjen skars var Red Hot Dynamite först.

Kolgjinis hälsning

En av delägarna i hästen är ex-brottaren Frank Andersson. Han satt och såg loppet på storbildsskärm i Marbella där han har lägenhet. Efter insatsen av hästen kunde han inte hålla tillbaka sina tårar.

– Jag gråter, det är helt enormt. Min bästa travupplevelse någonsin. Att han kan komma tillbaka sin sjukdom och göra det loppet, det är helt enormt, säger han till Trav365.

Tränaren Lutfi Kolgjini hade ringt upp Andersson efter loppet och hälsat:

– Du vet inte vilken häst du har.

Segern var värd en halv miljon kronor.