”Det här loppet är inte det viktigaste”

Foto: kanal75
Redo för Sverige igen Commander Crowe, här i Frankrike, startar i Olympiatravet på lördag. Hästen har hyllats av tränaren, men nu börjar han att tveka.
TRAV

Fabrice Souloy har hyllat Commander Crowe och sagt att det är den bästa hästen han har tränat.

Men nu, bara dagar innan Olympiatravet, börjar tränaren vackla.

– Han börjar säga att det bara är andra loppet på länge och att det är Elitloppet han ska vinna, berättar Frankrike-experten Anders Lindqvist.

Foto: kanal75
Anders Lindqvist

Sagohästen, segermaskinen eller läckre fuxen från Halmstad. Välj namn själv. Commander Crowe, som numera tränas av den franske demontränaren Frabrice Souloy, är redo för ett besök i sitt hemland. Hästen som har hyllats av sin nya tränare laddas mot alla de stora loppen i Europa. Äventyret börjar i helgen med Olympiatravet på Åby.

Börjar tveka

Commander Crowe fick ett wild card till storloppet och startar som en av förhandsfavoriterna. Dels på grund av tidigare meriter. Dels på grund av Fabrice Souloys uttalanden. Han har bland annat sagt att det är den bästa hästen han har tränat. Men nu, bara dagar inför loppet, börjat tränaren vackla en aning.

– Det är upp till bevis nu. När man har varit så kaxig som han har varit så är det naturligt att dra sig lite tillbaka när stunden närmar sig, säger Frankrike-experten Anders Lindqvist.

– Hästen är bra och allting är bra med honom, men Souloy börjar säga att det bara är andra loppet på länge och att det är Elitloppet han ska vinna. Det här är inte det viktigaste loppet, menar han. Han vidhåller dock att det är den bästa hästen han har tränat, fortsätter Lindqvist.

”Jag tror han vinner”

Commander Crowe startar från spår sex i finalen, i sulkyn sitter han som kallas ”Kungen av Vincennes”, Jean-Michel Bazire. Anders Lindqvist har kollat in motståndet och har sin uppfattning klar.

– Jag tror att han har utmärkta chanser att vinna. Commander är en fantastisk häst, som jag tror, är bättre på mindre banor. Det ska bli mycket spännande.

”Explosivare”

Att stjärnhästen har bytt tränare till Fabrice Souloy tror Lindqvist bara är positivt.

– Petri Puro, som hade honom innan, är en mycket bra tränare. Men de flesta hästar mår bra av ett miljöombyte. Hästen vann mycket hos Petri Puro, men han är med och äger, och han har nästan överbeskyddat honom. Han har inte tagits så hårt, förklarar Lindqvist.

– Vi kommer att få se en explosivare Commander Crowe nu.