Flemming: Vi borde ha respekt med oss

Foto: ALN
TRAV

Han kommer med dansk dynamit, en stenkross och en flygmaskin.

Flemming Jensen slår både ur underläge och är favorit.

– Det är Danmarks två bästa hästar. Jag är inte rädd för att köra offensivt, säger han om Local Conch och Matilde Tröjborg.

Flemming Jensen kan bli en överraskning för många i Olympiatravet. Hans stjärna Local Conch, som i fjol besegrade Maharajah, är bortglömd av spelarna. Hästen galopperade dubbelt i årsdebuten men var senast bländande vid seger i ett enkelt gäng.

– Local Conch (V75-3) är jag väldigt nöjd med. Formen är nog ungefär en nia på en tiogradig skala. För att den skulle ha varit hundraprocentig hade han nog behövt en genomkörare till i sig. Vi har sett flera gånger tidigare att han brukar behöva flera lopp för att vara helt på topp. Han brukar ha toppformen mitt på säsongen, säger Flemming Jensen till Trav365.

Vad säger du om uppgiften i Olympiatravet?

– Läget är bästa tänkbara. Han är inte så dålig från start utan kan öppna bättre än många tror. Jag kör vad som går från början men han är inte så snabb så att han är bland de främsta i första kurvan.

– Jag vill såklart ha hårt tempo och det ser ut som att det kan bli det. Annars är jag inte rädd för att köra offensivt. Hästen lever på sin styrka och det går inte sitta i kön om tempot är lågt.

Vad tror du om vinstmöjligheterna?

– Jag har förhoppningar om att vara bland de fyra främsta. Han möter ju flera hästar som han aldrig har mött och han måste kunna bevisa att han kan slå sådant här tufft motstånd. Men blir det överpace på loppet är han inte helt borta. Han tävlar med skor runt om som vanligt, säger Flemming.

”Kändes fin”

Flygmaskinen Matilde Tröjborg gjorde några grymma insatser på V75 förra året. Nu har hon årsdebuten överstökad, men där galopperade hon överraskande innan startbilen lämnade fältet.

– Matilde Tröjborg (V75-6) var för överambitiös men kändes fin både före och efter galoppen. Startbilen i Danmark körde lite långsamt och samtidigt tog jag lite för lätt på det och körde upp för tidigt till bilen. Det i kombination med att hon var för pigg gjorde att det blev galopp. Jag körde sedan 1.13,5 i 2000 meter efteråt och hon kändes fin.

– Hästen tog årsdebuten bra och har känts bra i träningen under veckan. Jag tycker även här att formen är en nia på en tiogradig skala. Hon har blivit lite lättare i kroppen efter senaste starten men behöver nog ett lopp till i sig för att formen ska vara hundraprocentig.

Förutsättningarna här och vinstchansen?

– Spår elva är helt okej. Det är ju en häst som vinner många lopp och borde ha respekt med sig. Det är inte omöjligt att jag kör till direkt, det beror lite på vem som kommer till ledningen. Går det sakta så kanske jag kör fram tidigt.

– Hon är en av de som kan vinna loppet. Däremot blir det nog lätta framskor på den här gången och barfota bak. Hon har gjort bra lopp med den balansen tidigare också, så det är inga problem. Jag vill vänta med barfota runt om tills den absoluta toppformen kommer, säger Flemming Jensen till Trav365.