Admir, 25: Det är som en dröm

TRAV

Bara fyra månader efter att han blev proffstränare kom första segern på V75.

Admir Zukanovics Krista Tilly vann – och chockade sin tränare.

– Det här har man bara drömt om, jublade ”Adde”.

Foto: KANAL75
Admir Zukanovic.

Vid årsskiftet plockade Admir Zukanovic ut sin proffstränarlicens efter många år som lärling. I somras fick 25-åringen Stig H Johanssons stipendie tillsammans med Jennifer Tillman och många menar att Zukanovic är en av landets mest lovande tränare.

Zukanovic är privattränare åt Stall Tilly där han ansvarar över 18 stycken hästar och under lördagen kom 25-åringens hittills största framgång som travtränare. Hans fyraårige sto Krista Tilly vann V75-5 på Åby och tjänade 200 000 kronor. Jorma Kontio körde hästen till ledningen efter några hundra meter och vann sedan säkert.

”Största som hänt”

Efter segern utbröt ett stort jubel och gladast av alla var Admir Zukanovic som smått chockad blev intervjuad i TV4 och i vinnarcirkeln.

– Det känns jättebra, jag vet inte vad jag ska säga. Det här har man bara drömt om. Det är det största som hänt i min korta tränarkarriär. Det är här man ska synas och förhoppningsvis ska vi fortsätta, sa Admir ”Adde” Zukanovic.

Efterlängtad seger för kometen

Även förra årets komet i trav-Sverige, Troels Andersen, tog första tränarsegern på V75 som proffs under lördagen. Andersen körde sin Highlight Brizard till en efterlängtad seger. Efter att hästen gjort flera tappra lopp på V75 kom äntligen en seger. Hästen fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren, och avgjorde via open stretch.