Nybrink: Offrades Strong Boy D.E.?

TRAV

Brioni var bäst i Olympiatravet.

Men fick han hjälp av stallkompisen?

Offrades Strong Boy D.E.?

Det tycker många spelare.

Olympiatravet var (som nästan alltid) ett fantastiskt lopp. Vet inte vad det är – men just Olympiatravet bjuder varje år på action och stor sport. Alla är taggade, utvilade, toppade och segersugna. Ingen sparar sig. Lördagens lopp var inget undantag. Det small hela tiden. Det var trav när det är som bäst.

Hjälpryttare?

Som vanligt när det hänt mycket har folk åsikter efteråt och snackisen den här gången är att Björn Goop bakom Strong Boy D.E. agerade hjälpryttare åt stallkompisen Brioni, att det skulle vara ett rent beställningjobb. 

”Hanz” är en av flera upprörda mejlare:

”Jag hoppas att du tar upp detta ärende gällande Olympiatravets final – att Lövgren offrade sin andra häst för att få det tempo Brioni så väl behövde samt då i praktiken sänkte Torvald Palema. Strong Boy D.E. och Goop sprängde nästan ljudvallen de första 300-350 meterna. Vad säger man som ägare till den hästen? Betalar Brionis ägare ut ’tacksamhetspeng’ till dem eller? Strong Boy D.E utgick felfri. Sånt liv det blev när Jan-Olov Persson stallkörde 1 700 meter före mål häromveckan. I det fallet mest troligt betydelselöst för Ulf Ohlsson hade annars givetvis backat sig ut och rundat fältet och vunnit i alla fall. Nej detta ser jag som mycket värre. Att offra en häst för att få det tempo man vill ha för sin andra häst. Spelsäkerhet?”

Körde bara för sin egen häst

Vad jag tycker? Måste säga att jag har svårt att bli upprörd. Visst, Björn Goop laddade tufft från start och gasade för position – men det var han inte ensam om. Han blev hängande i 250 meter innan han hittade ner utvändigt Torvald Palema. I det läget tog han upp sin häst direkt, han körde faktiskt inte en meter mot Torvald, väl medveten om att det var lönlöst.

Att Strong Boy D.E. var iskall redan 800 kvar var konstigt, undrar om han var frisk. Nej, nog måste det vara fri körning i alla fall första 250 meterna i ett storlopp med 1,5 miljoner till vinnaren? Hur kul hade det varit om alla tagit upp eftersom vi visste att Torvald Palema ändå spetsar? Vi kanske inte ska köra loppen? Vi analyserar och delar sen ut pengarna till badkarsvinnaren. Så slipper hästarna duscha.

Till sist: Commander Crowe galopperade. Man trodde knappt sina ögon, det var andra gången han gjorde det i sitt livs 54:e start. Sen gick han inget speciellt efter galoppen. Äsch, ta hem hästen Puro. Du är en bättre tränare än Fabrice Souloy. Han verkar träna hästarna med käften. Du låter resultaten tala.