Så vann svenskarna 720 miljoner på trav

Datasystemet har gett 720 miljoner på V64 och V75

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
TRAV

Datasystemet Harry Boy gav svenskarna 720 miljoner kronor ifjol.

Framgångarna fortsätter även i år för Harry.

Så sent som i lördags vann fyra vänner nio miljoner tack vare spelformen.

Foto: Tommy Holl
Weine Pettersson, Jonas Andersson, Stefan Berntsson och Christer Nielsen firade sin V75-vinst på nio miljoner kronor på klubben Incontro på lördagskvällen. Den här lördagen åker til Stockholm för att vara med i Vinnarfesten i TV4.

Siffror från spelbolaget ATG visar att datasystemet Harry Boy drog in hela 720 miljoner kronor till de svenska travspelarna på V64 och V75 under fjolåret.

Harry Boy är dataprogrammet som väljer ut hästarna åt dig utifrån streckprocenten.

Vann nio miljoner

Den största Harry Boy vinsten på V75 under 2010 var på 3,5 miljoner kronor. De siffrorna toppades rejält i lördags då fyra vänner från Göteborgsområdet vann nio miljoner tack vare Spik Harry. Vännerna hade tagit ut två spikar till V75-tävlingarna och lät sedan datorn fylla på resten. Insatsen var endast 192 kronor.

För de fyra vännerna var det en overklig känsla att de satsat omkring 50 kronor var och blivit miljonärer.

– Det är omtumlande. Det är ändå inte pengar så att man blir ekonomisk oberoende, men det kommer att underlätta livet. Jag har två barn och sambo och vi ska köpa hus, säger Stefan Berntsson.

Har rekordet på V64

Harry Boy har även vinstrekordet på 10,7 miljoner på spelformen V64. Men under onsdagskvällen kan det rekordet ryka då 20 miljoner ligger i potten vid kvällens superjackpott på Solvalla.

Under 2010 vann Harry Boy cirka 120 miljoner kronor på V64. Den högsta vinsten stod en spelare i Jönköping för som valt att satsa 96 kronor på Flex Harry och vann hela 1,3 miljoner kronor.