”Han kommer göra en jävligt bra insats”

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

Årets stora mål är Elitloppet.

På lördag jagar Henrik Larssons stjärna Reven d'Amour seger på V75.

– Jag tror alltid på honom, han gör en jävligt bra insats, säger Henrik Larsson.

Sexårige Reven d'Amour inledde sin karriär under 2008 som treåring och hästen har sedan dess tjänat över en miljon kronor varje år. Under förra året var hästen ute på en spännande resa tillsammans med sin tränare Henrik Larsson i USA där hästen startade i flera stora lopp, bland annat Maple Leaf Trot i Toronto där han slutade tvåa vilket inbringade över 1,3 miljoner kronor.

Årets stora mål för Reven d'Amour är Elitloppet och tränare Larssons plan är att ha hästen i toppform till sista helgen i maj. I år har hästen gjort två lopp vilket resulterat i en seger och en fjärdeplats – något tränare varit nöjd med.

– Jag tycker han varit bra. I det första loppet var han bra och senast var det inte så mycket att säga om. Han fick stryk av två riktigt bra hästar och det är ingen skam. Insatsen senast var stabil, men inte på topp men han ska inte ha toppform heller. Då har jag gjort något fel, säger Henrik Larsson.

På lördag gör hästen årets tredje start då han förgyller Rommetravets V75-omgång. Reven d'Amour jagar 200 000 kronor i V75-3 och startar från spår ett bakom startbilen. Ett drömspår för de flesta – men inte för Reven d'Amour som inte visat sig vara någon startkatapult.

– Det går egentligen inte att klaga på spåret, det är ett kanonspår men hästen är inte så otroligt snabb ut men han får väl försöka knöla sig ut i andraspår. Han har öppnat riktigt bra flera gånger och jag tror han är på väg att lära sig. Men spår ett är inte det optimala då han springer och bryter och vimsar så det är lite svårbedömt. Men vi får försöka ta oss ut på något vis.

Hur bra tror du formen är nu?

– Han är i 85 procentig skulle jag tippa. Jag hoppas att han kan vara riktigt bra på lördag och sen loppet efter ska han vara i full form. Efter det här loppet ska han starta på Örebro på V75 om allt stämmer.

”Respekt för alla”

Kör Reven d'Amour gör Henrik Larssons bror, Fredrik, och det är två laddade bröder som på lördag åker till Dalarna.

– Han möter alltid bra hästar men är han i den standard vi vill så är det inte många som springer ifrån honom. Jag har respekt för alla men jag tror alltid på chans med honom och det känns som att han är på väg uppåt. Jag tror han gör en jävligt bra insats på lördag, säger Henrik Larsson.