Har vunnit 30 miljoner på trav

Nu hjälper Thomas Öhman dig att ta hem storvinsten

TRAV

Han har vunnit 30 miljoner på trav.

Nu bjuder Thomas ”Ögat” Öhman Trav365:s läsare på sina bästa tips – varje tisdag och torsdag.

– All tid som jag inte är med min fru och dotter lägger jag på trav, säger Öhman.

Thomas Öhman har själv en travtjänst som han lyckats vinna flera miljonvinster med. Nu berättar han om hemligheterna bakom alla fullträffar.

– Det finns inga genvägar inom det här. Det är bara stenhårt arbete som gäller. Ju mer du läser på och vet om hästarna desto större chans har du att vinna. Slarvar man med pluggandet visar det sig direkt, säger Thomas Öhman.

Varför har du lyckats så bra?

– Ett brinnande intresse i kombination med hårt arbete. Tidigare prenumererade jag på alla videoband ifrån olika banor. Men numera finns ju lopparkivet på atg.se som är helt förträffligt. Det underlättar otroligt mycket att kunna se själv vad hästarna har gjort. Just att se mycket lopp är oerhört viktigt.

Din roligaste storvinst?

– Det var i Eskilstuna år 2007. Jag hade spikat Colombian Necktie och fick in två V7:or som gav 1,5 miljoner kronor styck.

FAKTA

V65-tipsen

Dagens säkra:

Avd 2 nr 10 Nordblomma. Bra flyt på Ögat då vi även i går satte V64:an vilket gav oss över 135.000 kr tillbaka . Hoppas att formen håller i sig över påskens V75:a. Nordblomma var grymt bra vid segern och hade vunnit även senast med lucka i tid. Jag ser henne som kvällens bästa spik.
 

Dagens drag:

Avd 4 nr 5 De Leone Ås. Jag är säker på att han är bästa hästen i fältet, men jag är inte säker på att hans form är på topp. Men då han i nu läget är streckad på under 18% väljer jag att chansspika honom.

Dagens avslag:

Avd 5 nr 12 Flicka Rigas. Hennes främsta "merit" på slutet är att hon gick bra efter galopp senast. men då min mentor Anders "dajmen" Jonassons mantra "bra efter galopp är ingen merit" ringer i mina öron ser jag henne från detta svåra utgångsläge som en mycket svag favorit.