Succéstallet fyller år — firar med stor fest

Travkompaniets jubileumskväll på banan

TRAV

Stallet Travkompaniet fyller tio år.

Det firas med en stor jubileumskväll på Solvalla på onsdag.

Över 500 andelsägare finns på plats och flera lopp körs för att hedra stallets stjärnor.

2001 startade stallet Travkompaniet, ett helt nytt sätt att äga travhästar. Hästintresserade kunde bli delägare i deras 15 unghästar för en engångssumma på några hundralappar. Från början var det bara ett hobbyprojekt men genom åren har stallet blivit en tillgång i Svensk travsport och haft stora framgångar.

Från början bestod Travkompaniet av tre olika stall, Travkompaniet Stall Röd, Travkompaniet Stall Grön och Travkompaniet Stall Blå där de tre stallen innehöll fem hästar vardera.

I juli 2006 fusionerades stallen i ett stort Travkompanistall och sedan dess har stallet varit bland de framgångsrikaste hästägarna i Sverige varje år. Tillsammans med tränaren Stefan Hultman har stallet vunnit flera stora lopp.

– Våra fantastiska hästar har idag vunnit alla stora 3 och 4-åringslopp i Sverige, utom Kungapokalen och Oaks, skriver Travkompaniet i ett pressmeddelande.

Bland annat äger de stjärnan Maharajah som var tvåa i Prix d'Amérique  i vintras.

Vid onsdagens V64-tävlingar på Solvalla firar stallet 10-års jubileum med en kväll på Solvalla. 500 andelsägare kommer att vara på plats för att fira på Vall Krog. Dessutom körs tio lopp för att hedra några av Travkompaniets hästar.