”Det var årets dummaste fråga”

TRAV

Ska Ralf Karlstedt köra Prince Tagg i Elitloppet?

När Trav365 ställer frågan till tränaren får vi ett snabbt svar.

– Det var årets dummaste fråga, både jag och ägarna vill att jag kör, säger Karlstedt

Under tisdagen blev femårige Prince Tagg klar för Elitloppet efter senaste veckornas uppvisningar. Prince Tagg har under det senaste året utvecklats på ett sagolikt sätt.

Efter Tore Fyrands inbjudan tackade tränaren Ralf Karlstedt ja direkt och nu börjar laddningen inför Elitloppet. Karlstedt driver en liten tränarrörelse på Mantorpstravet och har en seger i Breeders Crown som främsta merit med just Prince Tagg.

Karlstedt: Jag kör

När Trav365 når Karlstedt och frågar vem som ska köra hästen i Elitloppet får vi ett blixtsnabbt, och tydligt, svar.

– Det var årets dummaste fråga tänkte jag säga, det är jag som kör hästen och det finns inget annat. Nej men jag förstår hur du menar men jag har honom i träning och ägarna vill inget annat att jag kör så det är självklart att jag ska köra.

Hur mycket kommer du tänka på Elitloppet fram tills det att bilen börjar rulla till försöket om en månad?

– Förmodligen varje dag och varje timme. Man måste göra något annat, men visst är det en stor grej. Det gäller att planera in allt så det fungerar som det ska.

– Det finns vissa grejer som jag skulle vilja slipa till. Jag kan nämna en grej och det är att jag skulle vilja få honom lite startsnabbare, jag har en idé där som vi ska fixa till. Jag vet hur hästen fungerar och jag har aldrig riktigt försökt att få honom startsnabb men nu behövs det. Han har sina egenheter, så det gäller att ta honom på rätt sätt. Allt måste vara 110 procent den dagen, säger Ralf Karlstedt.