Efter förlusterna – nu blir stjärnan kvar i Sverige

TRAV

Trots fiaskostarterna i Sverige blir miljonköpet Update kvar i Sverige.

Hästen kommer i fortsättningen tränas av familjen Goop.

– Han hade inga lopp i Frankrike på ett bra tag och då kan han lika gärna vara kvar här och starta, säger Olle Goop.

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75

Under Prix d'Amerique-auktionen 2011 köpte hästägare i Frankrike Stefan ”Tarzan” Melanders stjärna Update för cirka tre miljoner kronor. Gaetan Marcque tränar nu hästen som gjort två starter efter miljonköpet men framgångarna har uteblivit helt.

Tränaren har valt att fortsätta matcha sin häst i Sverige vilket resulterat i två raka nollor i programraden. Under torsdagen försökte Update kvala in till Kungapokalen men det slutade med att hästen tröttnade från ledningen.

Men trots fiaskostarterna väljer tränaren och ägaren till hästen att fortsätta tävla sin häst i Sverige och efter torsdagens lopp åkte hästen med stall Goop hem till deras träningsanläggning. Gooparna fick ansvaret för hästen efter första starten år, men då det inte finns några passande lopp för hästen i sitt nya hemland blir han kvar i Sverige för att matchas mot storlopp.

– Han blev kvar efter starten i går och vi sköter hästen tills vidare, sen får vi se. Han hade inga lopp i Frankrike på ett bra tag och då kan han lika gärna vara kvar här och starta. Han har Derbyt och kanske Sprintermästaren om han är anmäld dit men han har inte riktigt kommit igång som han var i fjol men han visade lite förbättring i går. Han verkar ha piggnat till medan han varit här och vi hoppas att han ska komma tillbaka till den formen han hade i fjol, säger Olle Goop.

Kommer ni ta över tränaransvaret helt och stå som tränare för hästen?

– Det får vi se, det har jag ingen aning om och det är ägarna som bestämmer. Men det är en jättefin häst som vi hoppas ska tända till, säger Goop till Trav365.