Frank om miljondramat: “Blir jävligt spännande”

Foto: CAROLINA BYRMO
TRAV

Red Hot Dynamite startar i Finlands största travlopp, Finlandia-Ajo, med en miljon kronor i förstapris.

På plats finns delägaren Frank Andersson för att följa sin stjärnhäst.

– Det blir jävligt spännande. Vinner han lär jag nog gråta igen, sager Frank Andersson till Trav365.

Red Hot Dynamite, som tränas av Lutfi Kolgjini, har börjat året bra och tagit två raka segrar. Senast vann han ett storlopp i norra Finland med en dryg halv miljon kronor i förstapris. Efter den fina prestationen blev Frank Andersson rörd till tårar.

– Jag gråter, det är helt enormt. Helt otroligt att hästen har kommit tillbaka så här efter sjukdomen. Det här är min bästa travupplevelse någonsin, sa brottarlegendaren då som såg loppet på en restaurang i Marbella.

På lördagen är det ännu större pengar som står på spel. Red Hot Dynamite startar i Finlands motsvarighet till Elitloppet, Finlandia-Ajo som körs i Helsingfors. Han har spår nio och körs av Lutfi Kolgjini.

- Jag har fått rapporter om att hästen har varit jättefin i träningen. Enligt Ludde tog han förra loppet helt perfekt. Han är fräsch, pigg och glad och springer och leker i hagen.

– Ludde sa till mig efter loppet att, Frank, du vet inte vilken bra häst du har. Det är ju som en saga att han har kommit tillbaka efter sin sjukdom. Man ska tänka på att hästen var nära att dö i tarmvred bara för ett år sedan.

Vad tror du om vinstchansen i Finlandia-Ajo?

– Utgångsläget behöver inte vara helt fel. Det beror förstås på hur Iceland och de andra hästarna framför öppnar. Önskescenariot är ju att många kör om ledningen och han får ligga och gotta sig en bit bak. I så fall tror jag att han blir giftig i spurten.

– Jag kommer att vara på plats i Helsingfors och det blir jävligt spännande. Det är alltid nervöst när hästen startar och jag får sådan puls ibland att jag nästan tror att hjärtat ska hoppa ut ur bröstet. Men det är en underbar känsla att äga en sådan här häst. Han betyder mycket för mig och vinner han lär jag säkert gråta igen, säger Frank Andersson till Trav365.

Red Hot Dynamite har hittills sprungit in drygt 5,6 miljoner kronor.