Ralf: Inte till salu för några pengar

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL75
TRAV

Ägarna till Prince Tagg har fått massor av bud men vägrar att sälja.

Elitloppshästen är inte till salu – oavsett pris.

– Han är inte till salu för några pengar i världen, det är slutdiskuterat, säger tränaren Ralf Karlstedt.

Om mindre än en månad startar sagohästen Prince Tagg i Elitloppet och jagar tre miljoner kronor. Hästen utvecklingskurva har varit helt fantastisk och efter Breeders Crown-segern i början av november förra året har hästen radat upp segrar och topprestationer.

Efter segern på Färjestad för två veckor sedan blev hästen inbjuden till Elitloppet och nu pågår uppladdningen för fullt och tränaren Ralf Karlstedt planerar allt in i minsta detalj.

”Var jobbigt när folk tjatade”

Efter Prince Taggs storseger i november förra året har ägarna till hästen fått flera attraktiva bud på hästen men varje gång har det varit blankt nej – hästen är inte till salu.

– Ägarna vill ha det där slutdiskuterat, han är inte till salu för några pengar i världen. Det finns inga möjligheter att köpa honom och ägarna tyckte att det var rätt så jobbigt när folk tjatade om det. Vi vill ha något snack om det där överhuvudtaget, han är inte till salu, säger Ralf Karlstedt.

Var det stora bud?

– Ja, det var det väl. Det var inga skitsummor. Men när man äntligen fått fram en riktig kanon så ska man fan inte sälja den, för man får inte en till. Det är inte pengar det handlar om, det handlar om att äga en sådan här fin häst och det är de flesta drömmer om.

”Jag var livrädd”

För Karlstedt var det jobbigt efter Breeders Crown-segern då han inte visste om ägarna skulle sälja. Men nu känner sig tränaren lugn.

– Jag var livrädd att de skulla sälja, men det gjorde de inte och känns så klart jätteskönt. Det är första hästen som de här tre killarna har hos mig, men jag kände en av killarna sedan innan.

Hur är läget med hästen? Laddar han inför Elitloppet?

– Det är bara bra. Just nu står han och njuter i solen och kollar på flickorna, det gillar han. Han är en livsnjutare och det är ofta han ligger i hagen och lurar. Han går sina jobb som han brukar, vi kör lite annorlunda men vi fortsätter med de vanliga jobben. Man jobbar honom rätt så hårt till mitten av månaden, sen får man försöka få honom riktigt laddad och taggad under de sista veckorna, säger Ralf Karlstedt till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM