”Man blir både stolt och glad”

Foto: KANAL75
TRAV

38 travjournalister har sagt sitt.

Solvalla är världens bästa bana.

I TV4:s direktsändning fick en smått chockad Tore Fyrand reda på nyheten.

– Man blir både stolt och glad, nu ska vi fira, säger Tore Fyrand.

Travtribunalen, bestående av 38 travjournalister i Europa och Nordamerika, har under april gett svar på en rad nutida och eviga frågor. Den har utsett världens och Sveriges i dag och genom tiderna bästa hästar, kuskar, tränare, banor, lopp med mera. Första kategorin, "bästa travbana", presenterades på måndagen och huvudstadsbanan Solvalla visade sig stå i en klass för sig såväl i Sverige som internationellt.

”Helt otroligt”

Solvallas chef, Tore Fyrand, fick reda på resultatet i direktsändning när han gästade TV4 Sports travprogram under måndagen och det är en mycket lycklig Fyrand Trav365 når när han är och handlar tårta för att fira ”vinsten”.

– Fy fan, det var helt otroligt. Jag visste ingenting så det var otroligt kul och man blir både stolt och glad. Det här visar vad Solvalla betyder för svensk och internationell travsport och vi vinner mycket på grund av Elitloppshelgen, så är det ju. Det här är något som vi skapat under många år och det är stor glädje.

– Nu blir det kaffe och tårta för att fira det här. Sen ska vi ha styrelsemöte i kväll så det passar ju perfekt, vi är stolta och det var en solklar seger, en riktig knock out-seger. Det här var fantastiskt inför Elitloppet, det ger inspiration och respekt, säger Fyrand till Trav365.

FAKTA

Världens bästa travbana:

1) Solvalla 20,5 röster

2) Vincennes 12,5

3) Meadowlands 2

4) Cagnes-Sur-Mer, Lexington, Mohawk 1

Sveriges bästa travbana:

1) Solvalla 29 röster

2) Åby 3,5

3) Jägersro 1,5

4) Halmstad och Eskilstuna 0,5

(Decimalerna uppstår när någon röstar på två banor, utan rangordning).

Fotnot:

TravTribunalen är en grupp bestående av 38 travjournalister från tolv länder, som i Kanal 75:s regi fått svara på ett 20-tal frågor av karaktären "världens bästa" och "Sveriges bästa" (hästar, kuskar, tränare, lopp, banor, etc). Journalisterna är verksamma i Sverige (5 st), Norge (5), Finland (3), Danmark (2), Tyskland (3), Holland (2), Frankrike (5), Italien (5), Malta (2), Österrike (1), USA (3), Kanada (2). Inga svarsalternativ har angetts.

Patrik Fernlund/MiniMedia, Ola Johansson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM