Efter kuppen: Jag är fruktansvärt besviken

Foto: KANAL75
TRAV

Här är Stefan Melanders fräcka kupp som upprör sportchefen.

Stjärntränaren har alla hästar i ett lopp på Sundbyholmstravet på söndag.

– Det är klart som fan att det känns surt, det är massor av tränare och ägare som blir drabbade, säger sportchefen Michael Wallin.

Under måndagen var det anmälningar till Sundbyholmtravets tävlingar på söndag där det körs V5. Det finaste loppet på söndag skulle ha varit för hästar med högst 798 000 kronor och loppet skulle ha avslutat V5-spelet.

”Känner sig besviken”

Men då Stefan Melander upptäckt ett litet ”fel” i propositionen anmälde han 19 hästar till loppet varav 12 stycken var ostartade hästar. Då Sundbyholmstravet inte hade angett att företrädesregeln inte gäller så fick Melander med sina 12 debutanter medan hästar med betydligt mer rutin och pengar på sig fick stå vid sidan. Daniel Redéns amerikanare Stimulus, med 2 426 startpoäng, kom inte med i loppet.

När Trav365 når sportchefen på banan, Michael Wallin, är han nedstämd och mycket besviken på ”Tarzans” tilltag

– Det är klart att man känner sig besviken, det är inte bara jag som är besviken utan tränare och ägare till andra hästar blir drabbade av det här. Det är ingen felskriven proposition utan någon annan hade kunnat gjort så här på någon annan bana. I ett lopp på Boden på torsdag hade det lika gärna kunnat hänt, säger Wallin.

I stället för att det här loppet avslutar V5-spelet har nu ATG bestämt att köra loppet som lopp tio – utan totospel.

Hur känns det att det blev så här?

– Ingen kommentar, mer än att jag är fruktansvärt besviken. Det är klart som fan att det känns surt med tanke på att jag är en av dem som skriver ut mest treåringslopp. Jag försöker alltid ha treåringslopp under ”normala” tävlingsdagar. Det har varit många turer med ATG och Svensk travsport hur vi skulle göra, men nu är det som det är. Det är synd att det blev så här för det här loppet hade varit en fin och snygg avslutning på V5-spelet, säger Michael Wallin till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM