”Jag har inte gjort något fel”

TRAV

Stefan Melanders anmälningskupp upprör Sundbyholmtravets sportchef.

Något Melander inte alls förstår.

– Varför ska han vara besviken på mig? Han kanske är besviken på sig själv, säger ”Tarzan”.

Det avslutande loppet på Sundbyholmstravet på söndag innehåller bara hästar som tränas av Stefan ”Tarzan” Melander. Loppet är utskrivet för hästar med högst 798 000 kronor på sig men då Sundbyholmstravet inte hade angett att företrädesregeln inte gäller fick Melander med 12 stycken debutanter i loppet.

”Förstår inte”

Det här har upprört banans sportchef som är mycket besviken på Melander tilltag. Melander själv förstår inte besvikelsen utan tycker Michael Wallin ska vara glad över att loppet blev fullt.

– Jag förstår inte varför han ska vara besviken. När jag åkte till Romme under 2002 hade jag alla hästar i ett lopp och det kom 8 000 personer och kollade. Det blev publiksuccé. De var skitglada över att jag hade alla hästar i ett lopp men nu är han besviken, det förstår jag inte. Han kanske är besviken på sig själv men det kan han inte vara på mig. Vad har jag gjort för fel? Jag har anmält på datorn, det gör nästan alla i Sverige, säger Melander.

Han fortsätter:

– När man anmäler på datorn så kommer alla hästar som passar till ett lopp upp. Jag tänkte inte så mycket på vad propositionen hette utan jag kunde nästan anmäla hela mitt stall. Jag började bakifrån och matade in 19 hästar men jag skulle ha anmält 24 för då hade kanske loppet blivit delat och jag hade haft alla hästar i båda loppen. I proposition ett var 29 hästar anmälda, då är det inte säkert att man får med hästar i det loppet.

Loppet kommer gå utanför toton, vad säger du om det?

– Jag vet inte varför det inte ska vara spel, det var konstigt men det där vet nog ni bättre. Jag har ingen aning om vem av de där 12 som är bäst, det vet jag aldrig med mina debutanter, säger Stefan ”Tarzan” Melander till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM