ATG: Spelsäkerheten är noll

ATG stänger spel efter tränarens kupp

TRAV

ATG stänger spelet i ett lopp i Eskilstuna på söndag.

Orsaken är att Solvallatränare Stefan "Tarzan" Melander varit för smart och utnyttjat en lucka vid anmälningarna till loppet.

Det är ett lopp för den högsta klassens hästar med upp till 798 000 kronor intjänat som kommer att köras utan spel.

I propositionerna till loppet saknades nämligen ett viktigt tillägg. Det där om att ostartade hästar inte skulle ha förtur fanns inte med - och då passade Stefan Melander på med sin lilla kupp.

Solvallatränaren anmälde en radda unghästar som inte hunnit med någon start i karriären. Hästar som gick före alla andra.

Resultatet blev att loppet fylldes med hästar som både tränas och ägs av Stefan Melander. Tolv treåringar - ett helt lopp.

Solvallatränaren tycker att unghästar har alldeles för få starttillfällen och kuppen var ett sätt att uppmärksamma den saken.

"Lätt att det blir snack"

Det aktuella loppet kommer att köras som tionde och sista lopp på Sundbyholmstravet på söndag. Helt utan spel.

ATG:s totochef Eric Bolander förklarar varför spelet stoppades.

– Spelsäkerheten är ju noll och intet när samtliga hästar i loppet kommer från samma stall. Spelintresset blir ju inte heller speciellt stort för loppet när det är så här. Vi stänger spelet lika mycket för Stefan Melanders skull som för någon annans. Skulle en jätteskräll vinna är det lätt att det blir snack - och det är helt onödigt, säger Eric Bolander.

Mikael Wikner /Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM