Doldisens toppchans på V64

TRAV

Lugnet själv, med ett psyke som en gammal märr.

Detta trots att hon bara är tre år fyllda.

Eskilstunas Kai K Luomala tror en hel del på Quenna Lavec i onsdagskvällens treåringslopp för ston på Solvalla.

- Hon möter lite bättre motstånd för första gången men vi har inte gett upp på förhand.

Med "vi" innefattar Kai K Luomala kusken Jorma Kontio och hästens ägare Per-Olof Bengtson, den senare en gammal kollega till honom på Sundbyholmstravet.

– "Peo" har slutat som tränare men kommer hit ofta och brukar skritta lite med hästen på eftermiddagarna. Jag kan säga att vi är lite som ett teamwork med matchningen av hästen. Peo har ju själv varit med länge och vet hur det är. Det är verkligen enkelt att ha en gammal kollega som kund, säger han.

Quenna Lavec köptes på auktion av ägaren och Eskilstunaproffset Kai K Luomala körde in henne som unghäst. Sex starter i år har resulterat i två segrar, ett andra- och ett tredjepris. Segrarna har kommit i de senaste starterna och båda är tagna från ledningen.

"Vunnit med krafter kvar"

Onsdagens uppgift i V64-5 är Vårfavoriten för ston med 100 000 kronor till vinnaren. Läget med spår tre kunde inte bli bättre menar tränaren.

– Det blev helt perfekt. Hon är startsnabb men Jorma Kontio känner henne och får avgöra om det ska bli någon laddning eller inte. Hon har vunnit med krafter kvar vid båda segrarna på slutet och bara sprungit och klippt med öronen, säger Kai K Luomala.

Ska streckas

Senast i Mantorp blev det ledningen direkt. I starten i Gävle gången innan hade Quenna Lavec ett spår lite längre ut bakom bilens vinge och kördes till ledningen efter 600 meter utan att pressas.

– Det är klart att vi har höga förväntningar på henne när hon gått så här bra och det ska bli spännande att se hur hon utvecklas med några ytterligare lopp. Hon känns fortsatt fin, är travsäker och kommer att gå barfota igen på onsdag. Hon är hur cool som helst när man reser med henne - hon en mentalitet som en gammal häst. Solvalla har hon startat på redan och hon ska streckas tycker jag.

Ägaren Per-Olof Bengtson jobbar på teknikbolaget HD Resources och både kör och bygger upp den mobila studio som används i tv när det ska sändas V75 och V64 från banorna i landet.

På onsdag är Per-Olof ledig. Han har viktigare saker för sig på Solvalla.

Mikael Wikner/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM