Stjärnan nobbar Oslos miljonlopp

Foto: aln
TRAV

Det blir ingen Commander Crowe i Oslo Grand Prix.

Kretsen kring hästen har ändrat sin planeringen inför Elitloppet.

– Souloy tyckte att årets OGP blir för tufft och väljer därför en annan lösning,  säger Oslo GP-generalen Arnlioth Heltberg till trav24.no.

I lördags vann Commander Crowe och Jean Michel Bazire Finlandia Ajo. Efter loppet tackade kretsen kring hästen ja till Oslo Grand Prix, som går av stapeln två veckor innan Elitloppet. Men nu är det nya bud som gäller för fuxen, som laddas mot just Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj.

– Jag fick telefon från Fabrice idag. Efter en värdering väljer han hellre att starta i Caen onsdagen den 18 maj. Han tyckte att årets OGP blir för tufft och väljer därför en annan lösning. Det är synd för oss att Commander Crowe står över, men det är också ett kvalitetserkännande på att årets fält blir mycket bra, säger Oslo GP-generalen Arnlioth Heltberg till trav24.no.

Loppet i sikte

Efter segern på Vermo har nu Commander Crowe transporteras hem till Frankrike. Nästa lopp blir Prix de Ducs de Normandie. Där kommer han, bland andra, att få möta Oyonnax och Nouba du Saptel. Förstapriset i loppet ligger på 75 000 euro.

ARTIKELN HANDLAR OM