Elitloppets nya joker: Miljonkvinnans häst

TRAV

Hos Per Lennartsson har sjuårige Year In Review fått en rejäl nytändning och ståtar med två raka segrar.

Nu är hästen en joker inför Elitloppet om 26 dagar.

– Vi har alltid en öppning för hästar som visat oväntad god form, säger Tore Fyrand.

Foto: ALN

I juni 2007 blev en okänd kvinna i Sverige ensam med sju rätt på V75 och vann 45 miljoner kronor. För en liten del av pengarna köpte hon den amerikanske travhästen Year In Review som till en början tränades av Åke Svanstedt där han visade goda resultat. Men under de senaste månaderna har Solvallaprofilen Per Lennartsson skött träningen av hästen och sjuåringen har verkligen tänt till i ny regi.

Hos Lennartsson har hästen gjort två lopp och tagit lika många segrar. Under måndagskvällen vann hästen ett V65-lopp på Mantorpstravet och imponerade stort. Visserligen var motståndet inte det hårdaste, men sättet hästen vann på imponerade och nu är hästen en intressant joker inför Elitloppet.

”Hästar är färskvara”

Solvallas travbanechef, Tore Fyrand, är imponerad av hästens två segrar och följer utvecklingen noga.

– Han har gjort två riktigt fina lopp och det finns alltid en öppning till Elitloppet för hästar som visat oväntad god form, det ska vi alltid ha. Hästar är färskvara och han är bra, men jag har svårt att säga om han är aktuell för Elitloppet. Jag vill prata med Per Lennartsson först och se vad han har att säga, säger Tore Fyrand.

Tror du han finns med i Elitloppsfältet sista helgen i maj?

– Han är inte någon av de hetare just nu, men det är inte omöjligt med tanke på vilken fin form han visat. Men vi har Sweden Cup under lördagen också, där kan han jäkligt spännande, säger Tore Fyrand.

ARTIKELN HANDLAR OM