15.00: Arch Madness kan missa storloppen

Foto: kanal75
TRAV

Klockan tickar på för Trond Smedshammer och Arch Madness.

I dag klockan 15.00 måste han veta om han får ett nytt visum – annars är Oslo Grand Prix och Elitloppet i fara.

–  Är det inget klart från ambassaden före den tiden anmäler jag Arch Madness på Meadowlands, säger tränaren till tgn.no.

Oslo Grand Prix och Elitloppet är nära att bli en profil fattigare. Det är Arch Madness tränare, norske Trond Smedshammer, som har problem med sitt visum. Han jobbar nu mot klockan för att få sitt visum förnyat, så att han kan återvända till USA, där han har sin bas.

– Vi har varit i kontakt med den amerikanska ambassaden i Oslo, bland annat genom Norsk Rikstotos direktör Harald Dörum, och understrukit att Arch Madness och Trond Smedshammer har ett representationsuppdrag för USA på Bjerke, säger Bjerkes chef Arnlioth Heltberg till tgn.no.

”Måste vara på plats i stallet”

Under gårdagen hade Smedshammer blivit lovad ett besked, men det har inte kommit ännu. Nu tickar klockan på för tränaren som vill ha ett besked senast 15.00 i dag, svensk tid. Annars anmäler han sin häst i USA och hoppar över resan till Oslo Grand Prix och Elitloppet.

– Då går anmälningstiden till storloppet Cutler Memorial på Meadowlands ut. Är det inget klart från ambassaden före den tiden anmäler jag Arch Madness på Meadowlands. Då blir det inte någon Oslo-tur. Jag tar helt enkelt inte chansen att tvingas stanna i Norge i flera veckor innan pappren är klara, när det rullar på med storlopp i USA framöver. Då måste jag vara på plats i stallet, säger Trond Smedshammer till tgn.no.

ARTIKELN HANDLAR OM