”Det är världens snällaste hingst”

TRAV

Han har haft Prince Tagg sedan han var ett litet barn.

Om tre veckor kan Ralf Karlstedt och hans älsklingshäst vinna Elitloppet på Solvalla.

– Det är världens snällaste häst, han är så klok och förståndig, säger Karlstedt.

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAl75

Prince Tagg och Ralf Karlstedt har gjort en fantastisk resa. Hästen inledde sin karriär i april 2009 och efter det har hästen tagit nio segrar på 33 lopp. Hästen inledde karriären på ett helt okej sätt – men har utvecklats enormt under det senaste halvåret och efter senaste starten på Färjestadstravet, där hästen utklassade meriterat motstånd, fick han en Elitloppsbiljett av Solvallas chef Tore Fyrand.

”Laddad och taggad”

Ralf Karlstedt och ägarna till hästen tvekade inte utan tackade ja direkt och om 25 dagar jagar hästen tre miljoner kronor och evig ära och berömmelse. Just nu förbereder Karlstedt sin häst extremt noggrant för att han ska vara på topp till Elitloppet.

– Han går sina jobb som han brukar, vi kör lite annorlunda men vi fortsätter med de vanliga jobben. Man jobbar honom rätt så hårt till mitten av månaden, sen får man försöka få honom riktigt laddad och taggad under de sista veckorna, säger Ralf Karlstedt till Trav365.

Beskriv Prince Tagg? Hur är han att jobba med?

– Det är världens snällaste hingst, han är snäll på alla sätt. Han är lätt att ha att göra med även om han är bakrädd ibland men det finns inget elakt i honom. Han är lugn och förståndig och förstår alltid vad han ska göra.

Tror du att han vet att han är en stjärna?

– Det vet jag inte, men han har självförtroende och han litar på sig själv. Han gillar stå och njuta i solen på dagarna och kolla på flickorna. Han är en livsnjutare och ligger ofta i hagen och lurar, säger Ralf Karlstedt.

ARTIKELN HANDLAR OM