Doldisens skräll: En spelare vann 5,7 milj

Foto: ALN, ATG-LIVE
TRAV

Här är jätteskrällen som ordnade 5,7 miljoner kronor till Saltsjö Boo.

Finske Ari Kaarlenkaski vann till över 30 gånger pengarna – men var inte chockad.

– Det var inga problem, sa segerkusken i vinnarcirkeln.

Under de senaste månaderna har skrällarna duggat tätt på Solvalla och under onsdagskvällen var det dags för en ny miljonutdelning på V64-spelet.

För andra veckan i rad blev det en ensam vinnare på sex rätt. En spelare i Sonjas kiosk i Saltsjö Boo satsade över 1 000 kronor och kunde under onsdagskvällen hämta ut 5 704 872 kronor.

Spelare hade använt sig av en spik på kupongen och lyckades få med flera skrällar som vann under kvällen. Den största skrällen stod Ari Kaarlenkaski som avslutade omgången med 35-oddsaren Colin McKenzie som var överlägsen motståndet. Kusken gav sin häst ett lopp långt ner i kön men via en häftig långspurt var hästen bara bäst och Kaarlenkaski kunde finåka den sista biten över upploppet.

I vinnarcirkeln efter loppet berättade kusken om segern och avslöjade att han inte var förvånad – trots det höga oddset.

– Han har suttit fast många gånger så det var väl hans tur. När han fick en bra rygg var det inga problem, sa Ari Kaarlenkaski.

”Snabbt hela vägen”

En annan häst som imponerade på Solvalla var Photo Taxi som snabbstartade till ledningen med Marcus M Melander i V64-3 och som sedan kunde vinna enkelt. När motståndarna försökte utmana över upploppet lämnade Melanders häst konkurrenterna till en enkel och bekväm seger.

– Det gick snabbt hela vägen och han var duktig på en bra tid, sa Melander. efter loppet.

ARTIKELN HANDLAR OM