Stjärnans hus brann ner – stallet räddades

Foto: TONY RYTTAR/KANAL75
Philippe Allaire.
TRAV

Stjärntränarens hus brann ner till grunden – men hästarna och stallet klarade sig mirakulöst.

Men man befarar att en människa brunnit inne i huset.

– Det är alltid väldigt tragiskt om det är människoliv inblandat, säger Anders Lindqvist.

Det var under onsdagskvällen som det började brinna i Philippe Allaires borg på träningsanläggningen Grosbois utanför Paris. Den franske tränarens hus stod snabbt i lågor och brann ner till grunden. Men tack vare hårt arbete spred sig inte branden till tränarens stall.

Samtliga hästar i Allaires stall klarade sig oskadda och kunde snabbt förflyttas till Pierre Levesques stall som ligger 100 meter från Allaires borg. Anders Lindqvist, kollega med Allaire, bor 20 meter ifrån där branddramat utspelade sig och det var några dramatiska timmar för Lindqvist och hela Grosbois.

– Det var riktigt nervöst ett tag om allt skulle ta eld. Hade det blåst hade nog hela längan med stallar brunnit upp. Men nu klarade sig alla stall och det gick väl så bra för att det inte blåste. Sen var Jean Lou och Michael Peupion otroliga snabba med att hjälpa till och få bort all hö och halm från den varmaste delen av huset. Det var många som hjälpte till i arbetet.

Hur är stämningen nu?

– Det är lite tryckt stämning, men det gick bättre än man man först kunde tro. De lyckades rädda stallet och det gick väldigt fort innan brandkåren kom och de gjorde ett strålande jobb för att få stopp på det hela. Av huset är det bara ruiner kvar, men stallet klarade sig i alla fall.

”Väldigt tragiskt”

I branden befaras att en person har omkommit.

– Det går fortfarande rykten om att en person har brunnit inne, men jag vet inte. Johanna, min dotter, jobbar där och det är väldigt tryckt stämning där i dag. Det är alltid väldigt tragiskt om det är människoliv inblandat, materiella ting går att återställa, säger Anders Lindqvist till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM