15-åringens uppdrag: Blogga åt stjärnhästen

Foto: PRIVAT
TRAV

Här är 15-åringen som driver Elitloppsstjärnans blogg.

Jakob Smith är ett stort fan av Prince Tagg – och tror på segerchans i Elitloppet.

– Det är en jättebra häst som kan vinna, säger Smith.

För några veckor sedan blev Mantorpsprofilerna Prince Tagg och Ralf Karlstedt inbjudna till Solvalla som avgörs på Solvalla om tre veckor. Efter inbjudningen har hysterin kring Elitloppet dragit igång och hästen har nu en egen blogg som skötts av 15-årige Jakob Smith. 15-åringen är son till travtränaren Kenneth Smith och bloggar om Prince Taggs vardag. Smith är ett stort fan av Karlstedts stjärnhäst och är själv en rutinerad kusk då han kör ponnyhästar.

– Jag har egna ponnyhästar som jag kör och tränar. Jag och Ralf har haft lite kontakt och Prince Tagg har man koll på, han vann ju Breeders Crown i höstas vilket var stort. Är man på Mantorpstravet så känner man nästan alla, säger Jakob Smith.

Vad skriver du om på bloggen?

– Jag skriver om när han tränas och lite intervjuer med skötaren, tränare och lite sådant.

”Tufft att vinna”

Bloggen startade för mindre än en vecka sedan men redan nu har många varit in och besökt sidan.

– Jag gjorde den i lördagskväll och på söndagen kom vi upp i närmare 200 besökare. Det är lite svårt att hitta dit men nu finns den på Mantorps hemsida så det kommer nog bli mer.

Vad tror du om Prince Taggs chanser i Elitloppet?

– Raffe säger själv att han tror på honom. Jag tror det är tufft att vinna Elitloppet som femåring och då det är första gången han är med, men det är inte omöjligt. Det är en jättebra häst som han tagit fram själv men vad jag förstått så har hästen inte riktigt tagit ut sig, men när han väl tar ut sig blir han ännu bättre, säger Jakob Smith.

ARTIKELN HANDLAR OM