Här skriker Niklas in storvinst på V75

TRAV

Det finns olika sätta att jobba in en travvinst på.

Fråga Niklas Backman, 34.

Här smygfilmar Niklas fru när han skriker in sex rätt och 210 000 kronor på V75.

– Det blev extremt, säger han med ett skratt.

Varje vecka tippar Niklas Backman, 34, V75 med sin pappa, syster och svärfar. Insatsen ligger kring en hundring per person. För några veckor sedan, när V75-omgången avgjordes på Solvalla, skulle de få utdelning. Det började dock inte bra. Chansen på sju rätt försvann redan i det första loppet, men resten rullade in som planerat. Inför det sista loppet hade de chans på tre sexor och då värdet var högt förstod Niklas att det skulle bli mycket pengar. På V75-lappen fanns två hästar i V75-7. 1 Rafting Meslois och Björn Goop samt 11 Yukon Boko och Johnny Takter. Efter ett rafflande upplopp och ett uppförstorat målfoto var det klart, 11 Yukon Boko hade vunnit.

– Vi drog in 210 000 kronor. Det är den absolut största vinsten, säger Niklas Backman.

Hur tänkte du i sista loppet?

– Vi hade 1 och 11 i sista loppet, men jag hade suttit i telefon innan loppet så jag visste inte vilka vi hade och var de satt någonstans. Men när jag såg var de var så var det bara att skrika in Goop och Takter, säger han med ett skratt.

– Det såg ut som att Goop hade mycket att köra med på bortre lång, men han körde ut och in och slalom. Jag höll på att bli galen. Men det löste sig, Takter hann ju dit. Jag såg dock inte femman som kom, jag var ju helt säker på att det var klart, men målfotot var bra.

”Kom som en överraskning”

Brukar du alltid ha en sådan här inlevelse?

– Nu var det extremt. Jag kände på mig att det kunde bli mycket pengar. Vi har vunnit 40 000 på sex rätt någon gång tidigare, jag trodde att det skulle bli något liknande nu.

Visste du om att du blev filmad?

– Nej, det kom som en överraskning. Jag såg att frun satt och fifflade med telefonen, men jag tänkte aldrig på det. I efterhand var det jävligt roligt. Jag har skrattat åt mig själv i efterhand, det var kul att se. Jag trodde inte att jag var så engagerad.

Vad säger personerna i din närhet om att du skriker så här?

– Min fru är luttrad, hon är van. Det brukar kunna hända lite saker på lördagarna. Det gick väl ut den här gången, det brukar gå åt andra hållet. Man är en ganska stor sponsor, ha ha.

Har du fått några reaktioner på det här klippet?

– Det har ringt några samtal som har sagt att det här var rätt intressant.

Har du någon film på dig själv och- eller någon annan som vinner på trav? Maila HIT.

ARTIKELN HANDLAR OM