Commander bjöds in direkt i chatten

Foto: aln
TRAV

Segermaskinen Commander Crowe är klar för Elitloppet.

Det avslöjade Solvallas banchef Tore Fyrand i en chatt på Trav365 i dag.

– Detta är en häst som har en våldsamt kapacitet, säger Fyrand.

Efter segern i Finlandia Ajo blev det klart. Segermaskinen Commander Crowe har fått en inbjudan till Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj. Det avslöjade Solvallas banchef Tore Fyrand i en chatt på Trav365 i dag.

– Detta är en häst som har en våldsamt kapacitet, har enorm startsnabbhet och har alltid varit en folkets häst i sin karriär i Sverige. Har visat att han kan också i år vinna stora internationella lopp och har förhoppningsvis utvecklats hos sina nya tränare, säger Tore Fyrand.

Vann en miljon

Commander Crowe, som tidigare tränades av Petri Puro i Halmstad, är nu i träning hos Fabrice Souloy i Frankrike. I den nya regin har hästen startat sju gånger och vunnit tre av dem. Senast i det finska storloppet Finlandia Ajo med en miljon kronor i förstapris. Där besegrade hästen bland andra svenskhästarna Iceland och Red Hot Dynamite.

Det var tänkt att Commander Crowe skulle genrepa i Oslo Grand Prix, men de planerna ändrades då kretsen kring hästen tyckte att det loppet ser för tufft ut på förhand. Istället startar fuxen i Frankrike i helgen.

Commander Crowe har gjort 55 starter i karriären, vunnit 38 av dem och sprungit in 12,1 mijloner kronor.

FAKTA

De är klara för Elitloppet 2011:

Commander Crowe

Arch Madness

Define The World

Rapide Lebel

Brioni

Prince Tagg

Oyonnax

ARTIKELN HANDLAR OM