Flemmings mål: Plats i Elitloppet

Foto: kanal75
TRAV

Sprinterloppet i guld istället för Örebros stayerlopp.

Anledningen?

Flemming Jensen jagar en elitloppsplats med Local Conch.

– Han springer en 1.10-tid och en häst som Local Conch är aldrig chanslös, säger Flemming Jensen till Trav365.

Många trodde att Local Conch skulle starta i långloppet Orebro Intn’l.

Istället går styrkefenomenet ut i gulddivisionen över 1609 meter. Kretsen kring hästen är nämligen mycket sugna på att få vara med i Elitloppet.

– Det vore skoj att vara med där men då måste han visa att han duger. Han måste göra ett kanonlopp nu och visa att han är en toppsprinter. Men visst vore Elitloppet väldigt spännande, säger Flemming Jensen.

”Var kanonbra”

Local Conch blev oplacerad i Olympiatravet men fick en elak inledning på loppet. Han forcerades till ledningen i ett stenhårt tempo och fick sedan våldsamt tryck.

Trots att han blev oplacerad kom han ändå i mål på tiden 1.12,1.

– Han var kanonbra och gjorde sitt bästa lopp någonsin. Vi körde 10,7 första varvet och då kom det upp en normman utvändigt och tryckte på ytterligare. Det blev ett riktigt tufft lopp och det var inte mycket att säga om, menar Jensen.

Den danske championtränaren tycker att Local Conch känns så bra att han fortsätter att spänna bågen högt. Istället för att utnyttja hästens styrka och starta i långloppet på V75 så valde Jensen att gå ut i sprinterloppet i gulddivisionen.

– Han har utvecklats mycket och blivit snabbare i benen. Jag vill också starta honom över 1600 meter eftersom han är gynnad av att det går fort i början. Han är också som bäst när det går fort hela vägen. Tyvärr fick vi ett dåligt läge med spår elva och vi är beroende av hårt tempo, säger Flemming.

”Kör i ryggar...”

Den danske championtränaren har dock inte gett upp. Däremot är han ganska säker på hur det taktiska upplägget blir.

– Det går inte att köra fram i dödens varje gång. Därför blir det ett annorlunda upplägg den här gången. Jag kommer att köra i ryggar så länge det går och hoppas att det blir tuff körning i täten.

– Om loppet blir kört till hans fördel så springer han en 1.10-tid. En häst som Local Conch är aldrig chanslös och jag tror alltid på honom när jag kör ut till start. Blir det kört som jag hoppas kan man inte räkna bort honom. Då kan han vara med bland de tre främsta och han går med skor runt om som vanligt, säger Flemming Jensen.

Du har även med Exceptional Kemp i V75-6. Chanserna där?

– Det är en fin häst som klarar sig bra i klassen och han är också i fin form. Men från spår tolv över kort distans i Örebro tror jag inte att han har någon chans att vara bland de fem främsta. Taktiken blir densamma som med Local Conch. Balansen blir barfota runt om.

ARTIKELN HANDLAR OM