Micke Nybrink: Flera tveksamma favoriter

TRAV

Flera tveksamma favoriter.

Det är känslan inför V75 i Örebro.

Räkna med travspeedway.

Först in i svängen vinner väl?

Örebro är banan dit alla har nära, banan som det gnälls mest på och samtidigt banan där spelvärdet när det körs V75 ofta är högt. Morgondagens drabbning är inget undantag.

Jättetalangen Staro Allentown förgyller dessutom V75-omgången. Han startar i V75-1 och jag förmodar att ni såg honom i comebacken på Solvalla nyligen. Om inte kan jag berätta att han var så där otäckt bra som bara han kan vara. Han anföll från kön 1?200 kvar, dundrade till ledningen 200 meter senare och försvann till seger efter 1.11 sista 1?200.

Hästen som såg vanligt lite småknycklig ut men det är läskigt vad det driver för honom. Om han tagit loppet på rätt sätt är det här så slut ett travlopp kan bli. Han är startsnabb och att en av Sveriges mest kapabla hästar ska ta stryk i spets i Örebro (kort upplopp, 175 meter) låter som en saga.

Pampas har slickat såren

Men – han kan också vara ”av på mitten”. Hästen är skör och innan vi sett värmningen är han ingen given spik. Jag dubblar därför med Alvena Pampas. Han fick stryk som jättefavorit på V75 nyligen men har slickat såren nu och var absolut inte dålig senast. Pampas är snabb ut och kan vinna det här från dödens om Staro Allentown sviker.

Lord Mirabelle väljer jag att singelstrecka i V75-2. Han såg dunderbra ut senast och gick också en sista långsida i farter långt under 1.10. Med två lopp i kroppen är Goop-fyraåringen i toppform. Han bör ta hand om ledningen och jag tror inte att Haraldinho sänker honom från dödens. Svårare än så behöver inte ett travlopp vara, given badkarsspik.

Rakas siktar på att leda runt om i V75-3, guld över 1?609 auto. Chansen är god, även om Rakas är allra bäst i ryggar. Motbuden? Nu Pagadi har jag faktiskt ingen känsla för. Hans årsdebut var inte alls bra. Jag var ett tag inne på att plocka bort honom helt, streckvärdet är lågt, men sen fegade jag ur. Han är ju rätt bra i grunden. Fem streck fick det bli, det känns heltäckt.

Katastrofalt läge

Art On Line är en segermaskin i V75-debut. Han har innerspår bakom bilen, har radat upp vinster och blir klar favorit. Jag chansar bort honom helt. Läget är katastrofalt eftersom hästen inte visat någon startsnabbhet. Vinner han säger jag grattis. Sven Olof (Svanstedt) var läcker i ny regi senast och är ett hett segerbud trots läget. Spets? Tror faktiskt det. Grandic är jättefin och Marjons Kiss fick vingar utan skor senast.

Calamara Donna spetsar och släpper till Jodas Julia i V75-5. Sen vinner någon av dem, om nu inte K.L.M.Prelong flyger runt allt igen? Hur bra är hon egentligen? 1.10 sista 1?000 i spåren senast. Det är sant, klocka själv. Tre streck är i alla fall det givna låset.

Cayenne Käbb plockar jag bort i V75-6. Han travade dåligt senast och såna diskar jag. Sundsvik Saigon är det givna draget, trots läget.

V75-7 är omgångens bästa lopp. Intruder Kronos springer och springer, vinner och vinner, han är som en kenyan, och kan göra det igen. Zingaro Transs R. var djävulskt bra senast, Wellino Boko är en stjärna och Nahar vet inte om att man kan bli trött. Fyra streck.

FAKTA

Tipsen

Helgens tips

1. 3 Lord Mirabelle

(Örebro, V75-2)

Vass senast. Toppform nu. Spets och slut. Spik.

1. 8 Sven Olof

(Örebro, V75-4)

Lekstuga i front senast. Svårslagen om han når dit.

3. 8 Sundsvik Saigon

(Örebro, V75-6)

Kanonbra långspurt senast, gick en topptid. Drag.

Micke Nybrinks system och tips

V75-1: 2, 6 (res 7–3)

V75-2: 3 Lord Mirabelle (res 7–11)

V75-3: 1, 2, 3, 4, 11 (res 5–12)

V75-4: 3, 4, 5, 8, 9 (res 1–6)

V75-5: 2, 4, 9 (res 5–8)

V75-6: 4, 5, 8 (res 12–11)

V75-7: 2, 4, 10, 13 (res 12–14)

1?800 rader/900 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM