”Jag spikar emot favoriten”

Profilernas tankar och tips

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Louise Medelberg, 26

...montéryttare och travkusk som gjort en del inslag i trav-tv, bland annat deltog hon i TV4:s sommarsatsning på V64 för något år sedan. Jobbar för tillfället på Solvallas sport och tävlingsavdelning.

Veckans spik

Blir 3 Nu Pagadi (V75-3), då han nu måste visa elitform för att få tävla bland de bästa sista helgen i maj

Veckans drag

4 Jodas Julia (V75-5) som nu kan nå favoritpositionen i ledningen efter att ha kämpat storstilat utvändigt i guld flera gånger. Storskrällen kan vara 11 Real de Rabut (V75-7)som nu möter de bästa i Sverige för första gången, efter att ha tjänat miljoner i de franska långloppen

Fredrik Ekman, 26

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter sin utbildning har Fredrik bland annat arbetat med sociala medier på Kanal 75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Orebro Intn'l blir en festlig tillställning och det ser intressant ut även i övrigt.  Rygga mitt drag så har du chansen på stora pengar!

Veckans spik

4 Jodas Julia (V75-5) borde gå framåt med senaste loppet. Jag tror att hon släpps till ledningen och då kan det bli tufft för de andra att göra något åt henne.

Veckans drag

12 Exceptional Kemp(V75-6). Den här hästen brukar göra V75-spelarna besvikna men kanske att det blir fullträff nu när han tränas av Flemming Jensen. Jag tror på högt utgångstempo och det bör gynna hästarna med bakspår.
 

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Det är väldigt fina och jämna lopp och ett par riktiga höjdarlopp. Gulddivisions loppet är intressant då vi följer några hästar som kan vara intressanta inför Elitloppet.

Veckans spik

Jag hittar min spik i den första avdelningen. Det är 6 Alvena Pampas (V75-1). Där blir Staro Allentown favorit och han kan vara överlägsen om han är hel, men hans problem är hälsan. Jag väljer att gå emot med en häst som radar upp jämna och bra prestationer.

Veckans drag

Det är 4 Zippe Chip (V75-6). Jeppe Juel, som kör, är alltid underskattad i Sverige. Det är flera hästar som blir mycket streckade här, men jag väljer en med lägre streckprocent, men som visat form. Hästen gick 1.12,1 på Charlottenlund senast och den banan är inte känd för att vara snabb.

ARTIKELN HANDLAR OM