Vädjan till Tore: Hör hemma i Elitloppet

Foto: aln
Bröderna Larsson var givetvis mycket nöjda med sin häst efter uppvisningen på Rättvik.
TRAV

Förstapriset var bara 40 000 kronor.

Men det var betydligt mer på spel när Reven d'Amour utklassade sina motståndare i Marknadsloppet på Rättvik på fredagskvällen.

– Det är en häst som hör hemma i Elitloppet. Vi hoppas på en inbjudan, förklarade Fredrik B Larsson sedan han dundrat runt på 1.11,2/1 640 meter på en regnplågad bana.

Att siktet varit inställt på Elitloppet för Reven d'Amour har tränaren Henrik Larsson varit tydlig med hela säsongen. Men efter att ha suttit fast i sin senaste start och inte haft tillräckligt med startpoäng för att komma med i lördagens gulddivision på Örebro fick snabbloppet på Rättvik fungera som värdemätare istället.

Och Reven d'Amours insats torde definitivt ha fört honom in i elitloppsdiskussionen.

”Trycka till ordentligt”

Efter att enkelt svarat spets från innerspår drog Fredrik B Larsson tidigt upp farten. Varvet nåddes på 1.11 och när mållinjen skars var det 50-talet meter ner till konkurrenterna.

– Vi hade bestämt att trycka till ordentligt idag och det är alltid svårt att springa helt själv. Banan kändes en sekund långsam, den är blaskig och tung, så 1.11,2 var enormt bra. Hästen har aldrig varit bättre än nu, han är fräschare och mer harmonisk vilket även gjort honom väldigt startsnabb, förklarade Fredrik B Larsson och närmast vädjade till elitloppsgeneral Tore Fyrand om en inbjudan.

–  Vi har byggt hela vintern för att ha honom på topp i maj. Det är definitivt en häst som hör hemma där.

Robin Johansson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM