Åke: Torvald kan vinna superloppet

TRAV

Efter fjärdeplatsen i Olympiatravet – nu är Torvald Palema tillbaka.

På söndag startar Åke Svanstedts häst i stjärnspäckade Oslo Grand Prix.

– Det är stenhårt motstånd men han är inte borta, säger Åke Svanstedt.

Tioårige Torvald Palema har gjort tre starter i år vilket resulterat i två segrar. I den senaste starten, Olympiatravets final, slutade hästen fyra som favorit. Efter loppet var flera experter besvikna på hästen, men Svanstedt menar att stjärnan gjorde ett bra lopp.

– Jag tycker att han gjorde ett bra lopp där med tanke på den stenhårda öppningen. Trots att hästen fick lägga tre speeder i början så spurtade han faktiskt in i mål, säger Svanstedt på sin hemsida.

”Gått framåt hela tiden”

Efter Olympiatravet för tre veckor sedan har stjärnan tränat hemma på Svanstedts gård och på söndag startar han i Oslo Grand Prix på Bjerkes travbana. Loppet har lockat flera superstjärnor och Torvald Palema får bland annat möta Maharajah, Rapide Lebel och Define The World. Trots det tuffa motståndet tror Svanstedt på segerchans.

– Han hade tur i spårlottningen och fjärdespåret bakom bilen passar bra. Torvald har känts fin i träningen efter Olympiatravet och tagit det loppet på bästa sätt.  Det känns som att han går framåt hela tiden och jag hoppas och tror på en bra insats i Oslo. Det är stenhårt motstånd men han är inte borta, säger Svanstedt.

ARTIKELN HANDLAR OM