Expertens sågning: Har inte imponerat

Foto: ALN
TRAV

Med åtta miljoner på kontot och perfekt startspår blir amerikanske Wishing Stone hårt betrodd i Kungapokalen.

Men experten Anders Lindqvist är skeptisk.

– Det är någonting som stör honom, säger Lindqvist.

Den amerikanske fyraåringen Wishing Stone slutade under fjolåret trea i ärofyllda Hambletonian på Meadowlands och avslutade säsongen på bästa sätt genom att vinna Kentucky Futurity och Matron Stakes. Efter succén flyttades hästen till Frankrike och stjärntränaren Fabrice Souloy där han gjort fyra starter vilket resulterat i två segrar.

I den senaste starten, som skedde på Åbytravet i Göteborg, vann hästen sitt kvallopp till Kungapokalen och på torsdag avgörs finalen med cirka 900 000 kronor i förstapris. Efter senaste segern blir Wishing Stone hårt anlitad av spelarna i V75-7 och i flera tipstidningar är hästen tippad som favorit.

”Inte blivit imponerad”

Men trots vinsten senast var Frankrikeexperten, Anders Lindqvist, inte imponerad hästen. Lindqvist menar att hästen inte såg klockren ut, trots segern.

– Han imponerade inte på mig men jag pratade med Jean Michel Bazire (kusken) och han sa att det inte var så farligt. De skulle göra lite småkorrigeringar och han trodde att de skulle visa upp en betydligt bättre Wishing Stone på torsdag och jag litar på Bazire. När han och Souloy slår sina kloka huvuden ihop brukar det bli bra och det är en häst med väldigt fina vitsord. Jag har aldrig blivit imponerad av hästen, men när han var med i Prix de France i första starten i Frankrike var han ruskigt bra men han springer och bryter för mycket och ser inte riktigt körbar ut. Jag är tveksam av det jag sett av hästen, men man får i alla fall tänka sig för.

Vad tror du anledningen är till att han springer och bryter?

– Det är någonting som stör honom, men vad det är är svårt att säga. Om det sitter i muskler, leder, munnen eller något annat vet jag inte. Men helt säkert är det något som stör.

Vem tror du vinner Kungapokalen?

– Jag tror Kolgjini vinner med Raja Mirchi. Det är en fruktansvärt bra häst, en enorm häst. Fungerar den är han en klass bättre än de andra. Wishing Stone kan vara tvåa-trea, men det finns inte många i världen som slår Raja Mirchi om den fungerar.

Om Wishing Stone skulle vinna, tror du han startar i Elitloppet då?

– Jag tycker han är ett nummer för liten för Elitloppet. Men det är ingen dålig häst om man hittar nyckeln, säger Anders Lindqvist till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM