”Jag drömmer om det varenda dag”

TRAV

Hon har kvalat in Marshal Hackstable till V75-finalerna under Elitloppshelgen där hon kan få segerdefilera inför 30 000 åskådare.

På onsdag genrepar Jennifer Tillman med hästen på V64 – men det blir ett lugnt upplägg.

– Det kommer bli skor på nu, säger hon.

Foto: kanal75,aln
Jennifer Tillman och Marshal Hackstable vinner på Romme. På onsdag startar hästen på V64. Men redan nu finns tankarna på V75-finalerna på Solvalla under Elitloppshelgen.

Våldsamt tempo hela vägen och en segertid på 1.11,3. Marshal Hackstable, med Jennifer Tillman i sulkyn, imponerade stort när han vann V75 på Romme. Nu är ekipaget klara för V75-finaler under Elitloppshelgen.

– Det blir jäkligt häftigt. Vi får hoppas på bra spår i finalen, jag känner mig aldrig slagen med den här hästen. Han blir att räkna med i finalen, men att vinna är inte så enkelt, säger Jennifer Tillman.

– Han var riktigt, riktigt bra på Romme. Jag trodde att han skulle kunna vinna, men kanske inte på den tiden. Det är en bra häst, fortsätter hon.

Hur vore det att segerdefilera inför 30 000 på Solvalla?

– Det drömmer man om varje dag.

”Kan sitta i benen”

På onsdag, drygt två veckor före finalerna, genrepar hästen på V64. Marshal Hackstable har lottats till ett tolftespår i den sista avdelningen och kusken vet hur hon ska lägga upp loppet.

– Det blir skor den här gången och inget offensivt upplägg. Jag kommer givetvis att köra för seger, men går det sakta så blir vi tempotorsk. Jag kommer inte gå fram utvändigt ledaren, säger Tillman.

– Man får inte glömma vilket lopp han gjorde senast, sånt kan sitta i benen.

Har du pratat med tränaren Stefan P Pettersson efter senaste loppet?

– Ja, allt verkar jättebra. I träning är allt som det ska vara med hästen.

Det blir passivt upplägg säger du, ska man strecka honom?

– Jag tycker man ska strecka, men han ska inte vara bland de första den här gången. Hade vi fått annat spår hade det varit annat...

Tillman: Han är komplett

Jennifer Tillman får köra mycket åt Mantorps-proffset Stefan P Pettersson och hon spar inte på lovorden när han kommer på tal.

– Jag tycker han är komplett som tränare, precis som Marshal Hackstable är som häst. Det är alltid klass och grejerna och hästarna är fina och välmående. Stefan har stallform - och den håller i sig. Alla går bra, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM