Har vunnit 30 miljoner på trav

Nu hjälper Thomas Öhman dig att ta hem storvinsten

TRAV

Han har vunnit 30 miljoner på trav.

Nu bjuder Thomas ”Ögat” Öhman Trav365:s läsare på sina bästa tips – varje tisdag och torsdag.

– All tid som jag inte är med min fru och dotter lägger jag på trav, säger Öhman.

Thomas Öhman har själv en travtjänst som han lyckats vinna flera miljonvinster med. Nu berättar han om hemligheterna bakom alla fullträffar.

– Det finns inga genvägar inom det här. Det är bara stenhårt arbete som gäller. Ju mer du läser på och vet om hästarna desto större chans har du att vinna. Slarvar man med pluggandet visar det sig direkt, säger Thomas Öhman.

Varför har du lyckats så bra?

– Ett brinnande intresse i kombination med hårt arbete. Tidigare prenumererade jag på alla videoband ifrån olika banor. Men numera finns ju lopparkivet på atg.se som är helt förträffligt. Det underlättar otroligt mycket att kunna se själv vad hästarna har gjort. Just att se mycket lopp är oerhört viktigt.

Din roligaste storvinst?

– Det var i Eskilstuna år 2007. Jag hade spikat Colombian Necktie och fick in två V7:or som gav 1,5 miljoner kronor styck.

FAKTA

Ögats drag

Dagens spik

Avd 3 nr 6 Pomona Wibb. Det är mycket jobb den här veckan, inte bara som vanligt tre rikstoto-omgångar som skall rankas utan det är även en mycket spännande extra V75:a på torsdagen och den här veckan får golfklubborna stanna i garaget. Som tur är har jag redan nu fyra starka spikar att gå på till V64, dubbla V7:or och inte minst en stenklar till Bjerkes V65:a på söndag. I kväll spikar jag Pomona Wibb. Jag tror att hon tar spets och sedan är spänningen över.

Dagens drag

Avd 4 nr 9 Highlite Survivor. Han har fått ett lopp i kroppen efter lång vila och den här lättatränade hästen kommer att vara i form redan nu. Han trivs på långt och motståndet skrämmer inte. Det var länge sedan jag hade ett sådant toppdrag på endast tio procent.

Dagens avslag

Avd 5 nr 1 Atomic Rapida. Jag ser honom inte som någon större stjärna och har ingen feeling för att han skall ta andra raka trots det fina läget. Han kommer att få svårt att hålla undan för Obelix, Lagavulin och Fayence.

ARTIKELN HANDLAR OM