Elitlopp och marathon – då blir det hotellkaos

Två stora arrangemang på en och samma helg - omöjligt att få rum

Foto: Jerker Ivarsson/Mats Wennman
TRAV

Elitloppet på Solvalla och Stockholm Marathon på en och samma helg.

Det gör att det är praktiskt taget omöjligt att få ett rum i Stockholm.

–  Vi har varit fullbokade sedan länge, säger Anna Sahlgren, på hotell Courtyard  på Kungsholmen.

Sista helgen i maj blir en riktigt folkfest i Stockholm. Över 20 000 löpare är anmälda till Stockholm Marathon som avgörs lördagen den 28 maj. Dessutom avgörs Elitloppet på Solvalla med V75-tävlingar på både lördag och söndag.

Omkring 50 000 besökare kommer att komma till tävlingarna under helgen.

Slut på rum

Krocken  med Stockholm Marathon och Elitloppet på en och samma helg innebär många besökare i staden och många söker ett boende. Men flera av hotellen som Trav365 har ringt runt till berättar att rummen är fullbokade sedan länge.

– Det är helt fullt här. Vi är officiella sponsorer till Elitloppet så vi har varit fullbokade sedan länge. Det är många kuskar som bor här. Folk ringer hit och många säger att det är svårt att få tag i rum. Mitt tips är att leta efter rum i utkanten av staden, säger Anna Sahlgren, på  Courtyard i Stockholm.

Lördagen är eftertraktad

På en del hotell går det att få ett rum en natt – men inte hela helgen.

– Lördag har vi inga lediga rum alls, men söndag till måndag har vi rum. Det är lördagen som är extra populär och den dagen har varit bokat sedan länge, säger Jasmine Wang på Brommavik Hotel.

Lyxsvit

På Scandic Malmen finns några enstaka rum att få tag i , men då får man öppna plånboken och ta ett finare rum.

– Det är praktiskt taget fullbokat och svårt att få tag i rum. De billiga går allra först så det är sviter och dyrare rum som finns kvar, säger Petra Lindholm på Scandic Malmen och Scandic Sjöfartshotellet.

Welcome Hotel i Barkarby är fullbokade sedan länge.

–  Det var fullbokat redan för två månader sedan. Det är på grund av Elitloppet och Stockholm Marathon. Det är en mix av dem som kommer bo här, säger Beatrice Lindholm på hotellet.

ARTIKELN HANDLAR OM