Stig H:s varning: Han kan vinna miljonloppet

Foto: ALN
TRAV

Stig H Johansson har en av förhandsfavoriterna i miljonloppet Kungapokalen.

Men mästertränaren väljer att varna för en superskräll.

– Octopus är en storoutsider, säger Johansson.

Solvallatränaren lyckades med bedriften att kvala in två hästar till Kungapokalen som körs på torsdag med cirka 900 000 kronor i förstapris. Loppet ser öppet ut på förhand och Johansson har en av förhandsfavoriterna. Formula One har inlett året starkt men slutade ”bara” tvåa i försöksloppet.

I finalen inleder fyraåringen från spår sex bakom startbilen och körs av Erik Adielsson. Johansson säger så här om chanserna i sin krönika i Sportbladet.

– Formula One (V75-7) var bra senast. Som vanligt var han stark till slut. Med en vettig löpning är han med och slåss om segern.

”Förhoppningar hela tiden”

Det mest anmärkningsvärda är att Johansson stormvarnar för sin andra häst i loppet, Octopus, som även han slutade tvåa i sitt försökslopp. Jorma Kontio ska köra hästen som startar från spår nio och tränaren varnar spelarna.

– Octopus (V75-7) gick lysande i försöket. Kan få loppet härifrån. Storoutsider även om jag är nöjd med vettig slant, skriver Johansson i sin krönika.

– Honom har jag haft förhoppningar på hela tiden och det är roligt att han kommit igång så bra i år. Han verkar utvecklas stadigt åt rätt håll nu och avslutningen bakom Wishing Stone i Kungapokals-kvalet var mycket vass. Octopus är grön i jämförelse med motståndarna, men han har ett spännande utgångsläge med spår nio bakom bilen. Formula One är vår bästa möjlighet. Jag tycker dock inte att Octopus är chanslös med full klaff på loppet, skriver Johansson på sin hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM