Fyrands drag: Bjöd in tre stjärnhästar

Foto: KANAL75
Rakas och Reven d'Amour.
TRAV

Sju blev tio.

Under onsdagen avslöjade Tore Fyrand tre nya Elitloppshästar.

– Det är helt klart hästar som har där att göra, säger banchefen.

Efter förra veckans starka prestationer av Reven d'Amour, Rakas och Libeccio Grif har de nu varsin plats i Elitloppet. Under onsdagens travsändning i TV4 Sport avslöjade Solvallas chef Tore Fyrand att hästarna är inbjudna, och klara, för loppet med tre miljoner kronor förstapris.

Reven d'Amour imponerade i fredags då han vann ett V65-lopp på Rättvik i överlägsen stil från ledningen. Hästen tränare Henrik Larsson har länge deklarerat att Elitloppet varit det stora målet och nu blir drömmen sann för Solvallatränaren.

”Fantastiskt flyt”

Larssons kollega, Per Lennartsson, har de senaste veckorna firat stora framgångar med Rakas och tagit två raka gulddivisionssegrar.

Hästen övertygade i lördags då han vann ett V75-lopp på Örebrotravet på nytt banrekord och efter loppet hyllades hästen av sin tränare.

– Per Lennartsson har ett fantastiskt flyt på stallet och Rakas var fantastisk senast då han vann obesvärad mot kvalificerat motstånd, sa Fyrand om uttagningen av Rakas.

Libeccio Grif vann i söndags Lotterian i Neapel med två miljoner kronor i förstapris. Efter segern fick Tore Fyrand upp ögonen för hästen och tränaren Marco Smorgon ser fram emot att komma till Solvalla om mindre än tre veckor.

– Vi vill hålla den internationella delen och här får vi ett helitalienskt ekipage. Han gjorde ett bra finallopp i Lotterian, sa Fyrand om Libeccio Grif.

ARTIKELN HANDLAR OM