Hultmans nya löfte: Kan vinna Kriteriet

Foto: ALN
TRAV

Två starter – två segrar.

Stefan Hultmans superlöfte Poobong har inlett karriären strålande och nu spänner tränaren bågen.

– Han har en otrolig fysik och kan vara vinnaren av Kriteriet, säger Hultman till Trav365.

Solvallaprofilen Stefan Hultman är känd för att varje år plocka fram unga, lovande talanger som är med och slåss i de riktigt fina årgångsloppen. I årets treåringskull ser Hultman ut att ha ett mycket intressant kort i form av toppstammade Poobong som inlett karriären på bästa sätt. Hästen har på två starter tagit lika många segrar och under onsdagen lekte treåringen hem ett V64-lopp på Solvalla.

Kihlström: Otrolig kapacitet

Kusken Örjan Kihlström körde till ledningen efter några hundra meter och sedan var segern aldrig hotad. Över upploppet stack Poobong ifrån sina konkurrenter till en enkel och bekväm seger på fina segertiden 1.16,1 över medeldistans.

– Jag vill inte jämföra med andra hästar, men han har visat otrolig kapacitet. Det är en väldig klok och fin häst som tacklar allt på bästa sätt, berömde Örjan Kihlström i vinnarcirkeln efter loppet.

Målet: Kriteriet

Trav365 når Stefan Hultman i bilen på väg hem från Solvalla till Ekerö och det är mycket lycklig tränare som berättar om sitt nya superlöfte.

– Han vann busenkelt och gick 1.13,7 sista varvet vilket är starka papper med så lite snabbjobb innanför västen. Han har bara gått massa mängdträning och loppen ska föra honom framåt. Jag har väldigt länge hållit den här hästen högt och sagt att han är min bästa treåring och det har börjat lovande, säger Hultman som jämför hästen med äldre stjärnor i stallet.

– Han är ruskigt bra den här hästen och har en otrolig fysik. Han känns lika fin som några av mina andra stjärnor gjorde vid den här tidpunkten som treåringar och jag tror det är en häst som kan vinna Kriteriet. Han har så klart mycket kvar att bevisa men det är något alldeles extra, säger Stefan Hultman.

FAKTA

Dagens…

Topp: Poobong (V64-2) joggade ifrån sina konkurrenter på ett imponerande sätt. Hästen besitter en otrolig styrka och fortsätter han utvecklas blir han tuff att besegra i de stora loppen under året.

Flopp: Sir Holger (V64-6) fick ett rätt så bra lopp i andraspår men när attacken skulle sättas in var hästen slagen. Ingenting hände när Örjan Kihlström försökte få fart på hästen som inte agerade på topp.

ARTIKELN HANDLAR OM