Experterna: Hon är en jättefavorit i fara

Foto: ALN
TRAV

20 segrar på 23 starter.

Viola Silas facit är sagolikt.

Nu sågas hon av landets travexperter inför kvällens V75:a på Åby.

– Det är absolut ingen spik, jag tror hon får stryk, säger TV4-experten Ralf Vadsmo.

Fredrik Perssons femåriga stjärnsto Viola Silas har varit den stora dominanten bland stona de senaste två åren och tagit 20 segrar på 23 starter och tjänat över 5,1 miljoner kronor.

Hästen tog 15 raka segrar från debuten och har vunnit storlopp som Guldstoet, E3, Drottning Silvias Pokal, Derbystoet och Stochampionatet. Men årets säsong har inte börjat bra och i årsdebuten för några veckor sedan förlorade superhästen. Viola Silas tävlade då med punktering på ett av hjulen men agerade trots det segt och slutade bara femma som jättefavorit.

I kväll gör hästen årets andra start då hon startar som favorit i V75-3 på Åbytravet med 300 000 kronor i förstapris. Efter den tveksamma årsdebuten tvekar nu flera spelexperter på Perssons häst och går emot henne.

”Finns två bättre spikar”

Ralf Vadsmo, expert i TV4, tror inte på hästen och kommer gardera henne.

– Hon var jätteseg senast och trots punktering såg hon tung ut. Lättare i kroppen men tung i aktionen och jag tror hon behöver fler lopp. Hon kan bli nerspeedad av Dileva Käll eller Pebbly på open stretch och jag tror hon får stryk. För mig är det absolut ingen spik, det finns två bättre spikar.

Vilka då?…

– Omgångens bästa spik är Orali i V75-2. Han har varit enormt bra och var heroisk senast då han gick i spåren. Den här gången blir han släppt till ledningen och slipper gå i spåren. Det är en bra segerchans. Även Tamla Celeber i V75-1 har jättebra chans, säger Vadsmo.

”Kan få stryk på speed”

Sportbladets experter, Challe Berglund och Michael Carlsson, är inne på samma linje som Vadsmo och har Viola Silas som sina avslag.

– Viola Silas har jag försökt fälla tidigare utan att lyckas men jag ger det en chans till. I V75-3 kan hon få stryk på speed av 3 Pebbly precis som senast eller så kanske 1 Dileva Käll kan stå emot om hon lyckas ta ledningen, skriver Berglund.

– Trodde väl aldrig att man skulle ha 6 Viola Silas (V75- 3) under den här rubriken. Men stjärnstoet imponerade inte i årsdebuten och var klart ringrostig. Fredrik Persson säger att fortfarande är tung i kroppen och har ingen toppform, skriver Carlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM