”Har varit strålande bra”

Trav365 listar de hetaste hästarna och kuskarna på V75

TRAV

V75 på Åbytravet med finaler i Drottningens Pokal och Kungapokalen.

Flera topphästar och landets kuskelit är på plats.

Då listar Trav365 de hetaste hästarna och kuskarna med bäst form.

Hetaste hästarna just

1. Tamla Celeber (V75-1)

Det behövs knappt någon motivering. Hon har visat sig bäst i kullen och vunnit två av två i år. Får ta över ledningen i loppet och sedan kan ägarna börja räkna de 100 000 euro som väntar på vinnaren i loppet.

2. Orali (V75-2)

Har startat i Sverige två gånger, och har varit strålande bra båda gångerna. I första starten vann hästen efter en rykande spurt på Axevalla och senast var hästen heroisk som tvåa på Åby. Formen är på topp.

3. Raja Mirchi (V75-7) och Kadett C.D. (V75-7)

Raja Mirchi fungerade senast och vann sitt kval på ett överlägset sätt. Kolgjini låter nöjd och han kommer köra offensivt. Robert Bergh presenterade Kadett C.D. i strålande författning i kvalet och det blev knapp seger. Nu väntas rycktussar på hästen för första gången. Intressant!

4. Pebbly (V75-3)

Hon är liten – men naggande god. Stall Goops Pebbly spurtade ner Viola Silas i den förra starten och det kan bli samma visa igen. Spets och släpp, och sedan utnyttjande av open stretch.

5. G.H. Nemo(V75-7)

Var strålande bra under 2010 och var med i finalen av Derbyt. I det senaste loppet gjorde hästen årsdebut och tränaren trodde det skulle behövas lopp. Men Nemo spurtade mycket starkt och vann enkelt. Imponerande efter lång vila.

Hetaste kuskarna/tränarna just nu

1. Örjan Kihlström

Kör jättefavoriten Tamla Celeber som normalt ska vinna Drottning Silvias pokal. Han sitter även upp bakom fine Inhibited som ska ses med bra vinstchans i V75-5. Kihlström kör även en del andra outsiders i de andra loppen. Det kan bli en bra kväll för "gubben i lådan".

2. Åke Svanstedt

Leder V75-ligan överlägset och hästarna i stallet går som tåget för dagen. Är van med att köra på Åby och kan open stretch utan och innan. Har en del bra chanser och lita på att Svanstedt får segerdefilera någon gång under kvällen.

3. Erik Adielsson

Adielsson är alltid bra att hålla i handen på V75. Han har en bra segerstatistik inom travets elitserie. Kör ett av motbuden mot Tamla Celeber, Truly Devoted, som kan vinna om favoriten gör bort sig. Adielsson kör även Jullan mot Viola Silas och Formula One i Kungapokalen, som mycket väl kan vinna.

4. Björn Goop

Kör i alla V75-lopp och har en del heta chanser. Fortunes Dream i Drottningens Pokal, Pebbly i V75-3 och Mr Picolit i V75-4 är några av dem. Kör mycket lopp på Åby och vet vad som gäller.

5. Lutfi Kolgjini

När den frispråkige Jägersro-profilen är med händer det alltid något extra. Han har flera hästar till start på Åby. Intressantast: Raja Mirchi som startar som favorit i Kungapokalen. Det blir ett härligt race!

FAKTA

Mer om Hetast just nu

Varje vecka listar Trav365 de hetaste hästarna, kuskarna och tränarna på V75.

Vi tar ut ekipagen som du inte får missa i jakten på miljonerna.

Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM