Läsarna: Tore, du bjöd in fel hästar

TRAV

Elitloppet är ett hett samtalsämne i trav-Europa just nu.

Solvalla kritiseras för att ha valt ut fel hästar till Elitloppet.

– Det är bra att folk engagerar sig, men vi står för de inbjudningar vi gjort, säger Tore Fyrand.

Under onsdagskvällen avslöjade Solvallas travbanechef, Tore Fyrand, tre nya hästar till Elitloppet. Rakas, Reven d'Amour och Libeccio Grif är inbjudna och klara och nu har Fyrand enbart sex platser kvar att fylla.

Efter inbjudningarna blev en del läsare i Trav365:s Elitloppsforum upprörda.

Anledningen: De tyckte att Solvalla bjöd in fel hästar under onsdagen.

”Snälla Tore Fyrand, hur kan du bjuda in Reven d'Amour före Torvald Palema? Torvald är mer given än någon annan, klart han ska ha en plats. Dåligt arbete där, men du är bra i övrigt”, skrev chattprofilen Micke C.

”Fattar inte vad Fyrand sysslade med, bjöd in tre hästar som absolut inte har nått att göra i elitloppet, endast utfyllnad.finns massa hästar som är bättre, känns lite som de två svenska fick inbjudan för att de är från solvalla... tänkte jag också skulle räkna upp några hästar som har betydligt mer att göra i loppet, lavec kronos, marshland, yarrah boko, rouge vif, joke face, iceland (trots galopperna, han kan ju i alla fall), beanie m.m. osv”, skrev Filip.

”Alla ska få ha olika åsikter”

Tore Fyrand svarar så här på kritiken:

– Det är bra att folk engagerar sig och bryr sig. Alla ska få ha olika åsikter men vi står för de inbjudningar vi gjort och tycker de är värda varsin Elitloppsplats. Vi tar inte ut hästar vi inte tycker hör hemma där.

Läsarna vill ha med Torvald Palema, vad säger du om det?

– Torvald är en aktuell häst. Han gör en spännande start på söndag och sen får vi ta en värdering efter det. Oslo Grand Prix innehåller bara fina hästar och hela fältet är intressant, säger Fyrand.

Lavec Kronos då?

– Han har gjort en flott prestation men sen blev han sjuk men vi ska prata med Ludde. Han är aktuell men det är även Joke Face som är väldigt spännande. Han ska gå på Bjerke så den följer vi.

ARTIKELN HANDLAR OM