Stockselius: Han har kapacitet för att vinna

Foto: KANAL75
TRAV

Kungapokalsfinal och semifinal i Eurovision Song Contest.

Torsdagskvällen blir fullspäckad för trav- och musikälskaren Svante Stockselius.

– Det blev en krock, säger Stockselius.

I kväll kan Robert Berghs fyraårige stjärna Kadett C.D. vinna Kungapokalen på Åbytravet med 900 000 kronor i förstapris. Hästen vann sitt försökslopp för två veckor sedan och startar i kväll som en av förhandsfavoriterna.

Följer loppet på plats

Äger hästen gör den före detta schlagergeneralen Svante Stockselius som är på plats i Göteborg för att stötta och heja på sin stjärnhäst. Ägaren tror på segerchans – men vågar inte stick ut hakan för långt.

– Jag hoppas naturligtvis att det ska gå bra men det är ett jättebra lopp och det är svårt att sia om utgången. Han har sällan eller aldrig gjort oss besviken och han var oerhört imponerande senast. Han visade då vilket fighter han är och han svarade upp när Formula One kom invändigt. Han gick under 1.10 sista 500 metrarna och det var otroligt starkt, säger Stockselius.

Vad säger Robert Bergh inför finalen?

– Han är imponerad av hästen och han har svarat på träningen på helt rätt sätt. Vi har siktat på det här loppet och det är väldigt lite vi kan klaga på. Han verkar ha tagit resan bra och reste igår från Sundsvall. Det ser bra ut men jag tror varken det ena eller det andra. Han han har kapacitet för att vinna helt klart. Det är alltid svårt att säga på förhand, man vet inte vad som händer. Robert är duktig och vi litar helt på hans förmåga.

”Finns inget som slår det”

I kväll är det även semifinal i Eurovision Song Contest där Sveriges bidrag Eric Saade är med. En krock för den före detta schlagergeneralen som väljer travet före musiken.

– Det blev en krock men det har jag varit medveten om ett tag, det var därför jag sa upp mig. Skämt å sido så följer jag det på avstånd. Hade jag haft kvar mitt gamla jobb hade jag varit i Dusseldorf. Går det bra på travet så finns det inget som slår det, säger en förhoppningsfull Svante Stockselius till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM