”Helt fantastiskt, hon är bara bäst”

Foto: aln
TRAV

Tamla Celeber krossade allt motstånd i Drottning Silvias Pokal och vann utvändigt ledaren.

Efter segern hyllades hästen av både kusk och tränare.

– Fantastiskt, helt fantastiskt. Hon är bara bäst, sa en lite tagen Roger Walmann direkt efter loppet.

Det blev inte som de flesta hade tänkt dig i Drottning Silvias Pokal. På förhand trodde nog de flesta att Örjan Kihlström och Tamla Celeber tidigt skulle sitta i ledningen – men så blev det inte. Efter lite dramatik inför loppet, där storfavoriten galopperade kort, tog Kihlstöm en lugn start. Till spets kördes då Nice Kronos av Lutfi Kolgjini och han visade att han inte skulle släppa. Tempot var hårt uppskruvat och Tamla Celeber fick den otacksamma positionen utvändigt om Kolgjini.

Men in i den sista svängen gick superstoet i närkamp med ledaren och var förbi på några steg. Åke Svanstedt, som hade fått ett perfekt lopp i rygg på ledaren med Popcorn Lavec, försökte – men det var förgäves. Tamla Celeber gick undan till en suverän, och enkel, seger.

– Fantastiskt, helt fantastiskt. Hon är bara bäst, sa Roger Walmann efter segern i TV4.

”Har hela paketet”

Kusken Örjan Kihlström fortsatte ösa lovord över stjärnan.

– Man hade på förhand inte hoppats sitta i dödens, men det blir inte som man tänkt sig alltid. Jag litade på henne och det kändes rätt så bra ändå. Jag trodde på chans hela vägen. Jag var lite rädd för Popcorn Lavec, men hon är fantastiskt bra. Hon har hela paketet, så att säga. Hon är ovanlgit komplett, sa Örjan Kihlström.

Roger Walmann besökte sedan vinnarcirkeln och fortsatte:

– Att gå utvändigt i den farten och vinna, då är man bara bäst, sa han.

Segertiden för Tamla Celeber blev 1.13,0 och segern var värd 100 000 euro.

ARTIKELN HANDLAR OM