Nybrink: Min spik på V75 rensar fint

Micke Nybrinks krönika

TRAV

Inte världens svåraste ­omgång.

Kan till och med vara lite jackpottvarning.

Men min spik i sista rensar fint.

Han såg ut som en miljon senast.

V75 på Solänget och det ser ut som vi slipper regnet. Tio grader varmt och molnigt är kanske inte dröm­vädret men vi kan ­räkna med att banan är vindsnabb, ni minns väl att det var på Solänget ­Beanie M.M. ­travade världsrekord över medeldistans?

Staro Dixieland blir stor favorit i V75-1 och vid en första ­anblick är det lätt att spika och bläddra vidare. Men om vi stannar upp lite, funderar och analyserar bleknar känslan. ­Hästen är på något sätt världs­mästare i att göra bort sig som storfavorit. Kolla själv hans rad.

Senast vann han säkert från ledningen men som så många gånger förr travade han sämre till slut. När jag dessutom hör att han var tveksam i måndagsjobbet ringer det i alla klockor. Den här killen ska bort, eller i alla fall garderas.

Vendi är ett givet bud bakom. Hon höll strålande efter tredje­spår till dödens i ­1.11,3-loppet

på V75 på Romme, kan ­öppna bra och får en fin resa, något hon inte är bortskämd med. Även Calvados Crane måste tas på allvar, hans insats senast var femstjärnig. Synd på läget bara.

Kommunvinnare i fara

Tre streck funkar som lås i V75-2. Elles W.Phedo gick som en raket till slut på V75 senast. Hon satt i tredje ytter men drogs sist

i kalla ryggar och sista 200 smällde det till ute vid staket. Erik Adielsson kör för första gången – det är förstås ­hyperintressant. Yucca Boko var en nästagångare i lördags på V75. Såg ni hur hon klättrade i ryggar i Stoeliten? Omelette har läge för en Robert Bergh-laddning från start och tidig ledning. Givet streck på det.

Marshland var tvåa i Olympiatravet efter en virvlande avslutning. Han möter ett gäng han ska slå i V75-3 och jag kan inte tänka mig att Erik Adielsson svarar med E.L.Mikko. Nej, värst emot Marshland är nog stallkamraten Yellow Eden – men han har ju bakspår. Spets och slut, bara att spika.

V75-4 är svårt även om skriket är Light Dale som har spets­läge och ska gå barfota runt om för första gången. Han har ändå inte imponerat så jag vädrar kommunvinnare i fara.

Kallblodsloppet är ett fint lopp. Mel Odin (sjung namnet) är en jättefin racer som blir allt bättre. Han är verkligen som en bil och har bra chans. Men det är ändå värre emot nu och hästar som Järvsö Rune, Hibogubben, Bongsbofaks är inga lättviktare.

I V75-6 vinner Örjan ­Kihlström igen. Jag har alltid ­hållit ­Nan­tucket högt, han är en ­hårding, lite Maharajah-light, och det här vinner han efter att ­Örjan styrt fram i dödens tidigt. Senast kördes han försiktigt ­utanpå ledaren som smet undan på speed. Det är inte aktuellt nu.

Den halvlate var tokladdad

Bästa draget i omgången ­hittar jag i svåra V75-7. Många vill ha med alla där men jag gör tvärtom och spikar en skräll.  Trotteur, tränad och körd av ­Robert Bergh, såg ut som en ny häst senast. Det var i ett V75-lopp på Umåker, jag var själv där och undrade vem det var som såg så laddad ut i tredje invändigt. Jag kisade lite och insåg att det var vanligtvis lite halvlate Trotteur. Bergh hade lagt på honom skygglappar för första gången (på länge) och effekten var våldsam. Trotteur fick chansen alldeles för sent och stormade fram över mål. Om ni inte såg honom, in och kolla själv i lopparkivet.

Från spår tio får han en vilsam resa och lång distans är ett plus. Loppet är tufft och tempot kan bli bra. I så fall hoppas jag att ­Trotteur sänker allt sista 700.

FAKTA

Micke Nybrinks system och tips

V75-1: 1, 2, 6, 8, 9, 10 (res 4–7)

V75-2: 6, 10, 15 (res 7–9)

V75-3: 3 Marshland (res 10–2)

V75-4: 1, 2, 3, 5, 6, 9 (res 4–7)

V75-5: 3, 6, 9, 10, 13, 14, 15 (res 2–11)

V75-6: 10 Nantucket (res 4–5)

V75-7: 10 Trotteur (res 5–6)

 756 rader/378 kronor

Helgens tips

1. 10 Trotteur

(Solänget V75-7)

Såg dunderladdad ut ­senast. Helstängt igen. Fräcka spiken.

2. 1 Vendi

(Solänget, V75-1)

Tung resa senast, tapper. Drömläge. Måste streckas.

3. 6 Elles W.Phedo

(Solänget, V75-2)

Toppspurt efter strulig resa senast. Givet drag.

ARTIKELN HANDLAR OM