Forsbergs kritik: Det är förjävligt

Foto: HÅKAN NORDSTRÖM
TRAV

Kent och Peter Forsberg kan på lördag vinna 200 000 på V75 på Solänget.

Nu får de styrande inom svensk travsport hård kritik av hockeylegendaren.

– Det är förjävligt att Norrland blir av med V75-omgångar, säger Kent Forsberg.

Lördagens V75-omgång avgörs på den norrländska travbanan och i V75-3, gulddivisionen, startar hockeyhästen Real de Rabut som ägs av Peter och Kent Forsberg.

Hästen startade så sent som i förra veckan då han slutade femma i Örebro International vilket var hästens första start i Sverige efter hemkomsten från Frankrike. Hästen har under hela vintern tävlat i Frankrike på Vincennes travbana i Paris och framgångarna har avlöst varandra. Under de senaste åtta månaderna har hästen sprungit in över en miljon kronor och på lördag jagar hästen 200 000 kronor i Silveröronen på Solänget.

”Är en tuffing”

Robert Berghs häst inleder från spår fem bakom startbilen och familjen Forsberg kommer vara på plats på travbanan och följa sin häst. Real de Rabut möter bra motstånd – och Kent Forsberg väljer att ligga lite lågt.

– Han var helt godkänd senast och allt verkar bra enligt ”Robban”. Han räknar med att hästen ska ha gått framåt lite med det loppet och tidigare var han lite trög men nu verkar det som att han blivit lite rappare och det ska bli intressant. Han är en tuffing och vi hoppas att han ska kunna vara med någorlunda från start och att det blir överpace, säger Kent Forsberg.

Real de Rabut får hårt motstånd av bland annat Marshland och Stig H Johanssons nyförvärv E.L.Mikko och Forsberg tror den förstnämnde blir svårslagen.

– Han är en outsider men jag tror inte att han räcker till mot Marshland för han verkar vara i bra författning. Men kan han vara bland de tre bästa är vi nöjda.

För de som söker V75-miljonerna, kan han vara ett skrällstreck på kupongen?

– Ja, det kan han väl. Marshland blir favorit men har man råd att gardera honom och har med ett par stycken kan vara en riktigt rolig outsider.

”Bedrövligt på ren svenska”

För Kent Forsberg är det en självklarhet att besöka Solänget på lördag och stötta sin häst. Framförallt eftersom Norrlandsbanorna får mindre och mindre V75-omgångar.

– De verkar ha tagit bort Norrland från ATG:s lista så vi får ta alla chanser vi får. Dannero får bara en V75:a vartannat år och lika är det med Solänget. Jag tycker det är bedrövligt på ren svenska. Dannero och Solänget blir drabbade. Att de lägger V75 i Norge har jag inget emot, men de behöver inte ta omgångar från Norrland, säger Kent Forsberg till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM