Hultmans varning: Maharajah är i fara

Foto: ALN
TRAV

Dålig bana, svårt startspår, tufft motstånd och tveksam form.

Stefan Hultman varnar spelarna för att lita för mycket på Maharajah.

– Man kan inte säga att det är en bra chans, säger Hultman till Trav365.

På söndag startar Sveriges stora fixstjärna Maharajah i Oslo Grand Prix med 1,8 miljoner kronor till vinnaren. Maharajah lottades till spår tio över 2 100 meter med bilstart och blir spelad till favorit – men det saknas inte motstånd.

Årets Oslo Grand Prix har lockat tio världshästar och flera av hästarna är högaktuella för Elitloppet om två veckor. Maharajah har gjort en start efter återkomsten till Sverige och vann då enkelt på V75 i Umeå. Hästen galopperade efter några hundra meter, men ställde sig snabbt och kunde sedan vinna enkelt.

Efter loppet har hästen tränat bra – men tränaren Stefan Hultman väljer ändå att ligga lite lågt inför söndagens drabbning med världseliten.

– För det första är jag inte säker på att han har hundraprocentig form. Örjan (Kihlström, kusken) var inte helt nöjd med honom i Umeå men vi har inte hittat några fel på honom men det känns ändå lite tveksamt. Jag vet att han måste vara 100-procentig för att vinna på söndag för det är ett jävla getingbo och det är inte bara att kliva runt hela gänget.

”Verkar bli skitväder”

Maharajah har visat sig vara klart bäst på perfekta sommarbanor då han får rejält med fäste. På söndag hotar vädergudarna med regn över Oslo – även det är något som oroar tränaren.

– Det verkar bli skitväder och det är verkligen ingen fördel för Maharajah. Hur blir banan när det regnar? Maharjah behöver rejält med fäste och kommer nu gå med sin optimala balans som han gjorde i Frankrike, men dålig bana är negativt.

Det låter som att du inte tror på någon större segerchans?

– Man tror alltid på chans med Maharajah men det är flera saker som jag inte är säker på. Han är bara en häst och vi fick det sämsta spåret kontra motståndarna. Det är sex-sju hästar som kan vinna och det är inte så jäkla lätt att springa runt dem. Det låter lätt på spelexperterna, men verkligheten är inte så. Det vill sig att det blir körning men jag har full respekt för motståndet och inser att det blir tufft. Han kan vinna, men lika gärna vara femma.

Hur vill du att Örjan Kihlström kör med hästen?

– Jag vill inte uttala mig om taktik för jag vill inte påverka Örjan. Men han har lite att fundera på. Spelarna gör honom till favorit, inte jag. Ett dåligt läge, kanske dålig bana och tufft motstånd gör att man inte kan säga att det är en bra chans, säger Stefan Hultman till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM