”Hultmans häst vinner”

Profilernas tankar och tips

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Fredrik Ekman, 26

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter sin utbildning har Fredrik bland annat arbetat med sociala medier på Kanal 75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Sportsligt så går Solängets V75-omgång inte att jämföra med Åbys, men spelmässigt ser det desto intressantare ut. Inga streck då denna text skrivs.

Veckans spik

10 Nantucket (V75-6): Jag tror att Stefan Hultmans Nantucket är huvudet högre än sina konkurrenter och vinner. Ett knivigt bakspår på en förmodligen väldigt snabb bana är det som talar emot.

Veckans drag

1 Vendi (V75-1): Jag förmodar att 2 Staro Dixieland blir storfavorit i Bronsdivisionen, men spår två över kort distans kan vara hetsigt och jag är inte säker på att det passar honom. Vendi är med där framme, men behöver tur.

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Solänget bjuder på en intressant omgång och det ska bli kul att se gulddivisionen i V75-3 som har flera fina hästar.

Veckans spik

3 Marshland (V75-3) var strålande i Olympiatravsfinalen på Åbytravet som tvåa. Enklare motstånd nu och bra läge.  Ser ut som en fin segerchans.

Veckans drag

2 Shanaya (V75-4) var bra senast och vann lätt. Klarar hon spåret är det bra chans här.

ARTIKELN HANDLAR OM