”Alla mina hästar har chans på V75”

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

Fyra hästar – alla med segerchans.

Stefan Hultman har en intressant lördag framför sig i Örnsköldsvik.

– Ingen av mina hästar är chanslösa, Nantucket är bästa chansen.

Solvallaprofilen Stefan Hultman har en intressant och spännande helg. I dag på Umåker har tränaren fyra egentränade hästar till start på V75 och Hultman tror alla har segerchans.

”Fantastiskt fin”

I dagens huvudnummer, gulddivisionen, med 200 000 kronor till vinnaren har Hultman med favoriten och en skräll. Favorit är Olympiatravstvåan Marshland som startar från spår tre bakom startbilen.

– Han har riktigt bra form och var fantastiskt fin på Åby då han avslutade riktigt bra. Han känns fin efteråt och jag tror han bibehåller formen. Det känns som att han utvecklats lite till i år och nu möter Marshland ett par bra motståndare men jag tycker att min häst ska ha bra chans. Marshland håller hög klass och har chans i stort sett alla gäng. Han är väldigt allround och är en önskehäst att ha, säger Stefan Hultman som även har Yellow Eden som lottades till spår tio.

– Vi hoppades en hel del på honom senast men det var möjligt att han blev för laddad då och galopperade. Vi hittade lite småsaker på honom men det var inga stora saker och han tränar bra och kan vara tredjehästen i det här loppet efter Marshland och E.L.Mikko. Han får ett fint lopp härifrån och kommer gå med ett norskt huvudlag. Han kan vara en skräll, säger Stefan Hultman till Trav365.

FAKTA

Hultman om sina övriga V75-chanser

5 Oleander (V75-4)

– Gick jättebra senast men det var lite strul på vägen. Han är lite svår i sista sväng vilket är hans akilleshäl och han fastnade i en vagn senast men spurtade bra över upploppet. Femtespår ska han greja, han är inte osäker och kan nog öppna hyggligt. Motståndet är svårt att bedöma men han har bättre kapacitet än de pengar han har på sig. Sköter han sig ska han räknas.

Nantucket (V75-6)

– Är min bästa chans under hela helgen. Jag trodde inte att han skulle bli favorit från tiondespår, därför har jag under veckan sagt att det kan vara en chansspik men nu har jag sett att han är tippad på vissa ställen. Han gick bra senast men behövde det loppet och det känns att han gått framåt. Han kommer gå barfota runt om igen och det är definitivt en bättre chans än Maharajah. Om han går som han känns i träningen ska han ha bra chans.

ARTIKELN HANDLAR OM