Foppas jubel i tv: Nu blir det skumpa

Foto: ATG-PLAY
TRAV

Här jublar Peter "Foppa" Forsberg i TV4:s "Vinnarfesten"

Hans stjärnhäst Real du Rabut vann Guldloppet hemma i Övik.

– Nu blir det skumpa, tjoade stjärnan.

"Foppa" har genom åren ägt flera stjärnhästar som Orbit Air, Tsar d'Inverne och Adrian Chip. Nu har legendaren en ny stjärnhäst på gång.

Peter Forsbergs Real du Rabut vann i dag på ett hjältemodigt sätt i Gulddivisionen på "Foppas" hemmabana Solänget utanför Örnsköldsvik. Stjärnan missade dock hästen live, och fick se loppet

från restaurangen Pontus by the Sea i TV4:s vinnarfesten. Samtidigt kan den Robert Bergh-tränade hästen bli klar för Elitloppet.

– Det är lite tragiskt att jag inte är där, men jag har ju lovat att vara här i tv. Jag visste inte att han skulle vara där och starta, säger Peter Forsberg i TV4.

Samtidigt passade stjärnan på att ge ATG en känga för att Solänget inte längre får arrangera V75 varje år.

– ATG brukar ju lägga V75 på Solänget ungefär vart sjunde år, så det är svårt att veta när man ska vara där.

Siktar på Elitloppshelgen

Över sin sexårige stjärnhäst Real du Rabut var Forsberg desto nöjdare.

– Det var jättekul att få vinna Silverörnen hemma på Solänget, det var lite oväntat. Han är stark och rejäl och har gjort flera bra lopp på slutet, säger Peter Forsberg.

Nu är frågan om Real du Rabut och Peter Forsberg får en inbjudan till Elitloppet.

– Det finns ju flera lopp att välja på: Montéloppet, Harper Hanovers, och han var ju riktigt bra i dag, men vi får se vad som händer... Han är en riktig långtravare så Harper Hanovers lopp kanske är bästa chansen, säger Peter Forsberg.

Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM